Kávová zrna - piškotová

Cukroví Nepečené Doba přípravy: Dle počtu 33 názorů

Cukroví Nepečené Doba přípravy: Dle počtu 33 názorů

Suroviny Dle velikosti 30 - 130 ks

120 g dětských piškotů (mleté)
80 g cukru moučka
80 g másla
lžička mleté kávy (vrchovatá)
2 lžíce holandského kakaa
4 lžíce ořechů (mleté - vlašské,lískové,..)
2-3 lžíce rumu
2 lžíce kávy (vařená silná)
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda na vaření
50 g tuk
Vše zahřívám ve vodní lázni

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny prosejeme na vál, přidáme tekutiny, máslo a vše prohněteme v husté těsto. Pakliže z něj budeme tvořit až po nějaké době, přidáme do něj ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum, vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí.

  2. Z hotového těsta tvoříme menší oválky a do každého z nich uděláme uprostřed rýhu (špejlí, koncem tyčky) a oválky lehce stiskneme.

  3. Dáme je ztuhnout do chladna a poté je namáčíme v čokoládové polevě.

  4. Necháme ztuhnout a pak už je jen přidáme na mísu k ostatnímu dobrému cukroví.

Poznámka od kuchařky

Podle tohoto receptu dělám zrna už pomalu 20 let (mám ho opsaný z nějakého časopisu) a vždy dělám alespoň z dvojnásobné dávky. U receptu bylo psáno,že je to dávka na 30 - 35 ks, ovšem já mám ráda miniaturky, tudíž mi jich z jedné várky vychází 130-140 ks.

Recept jsem chtěla dát už před vánoci, ale bohužel na to nezbyl čas.

Komentáře k receptu Kávová zrna - piškotová

  • Pekyna Pekyna

    Dělám podle vašeho receptu už asi 4-tým rokem z dvojité dávky a stejně zmizí mezi prvním druhem cukroví, dělám maličká, všem chutnají ;-)<3

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Miruš, vyzkoušela jsem zrna podle Tvého receptu a jsou :yes: Byla to jen menší dávka na vyzkoušení, více budu ještě dodělávat později. Dovolila jsem si přidat foto a rovněž přidávám bod. :-K

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23

    Recept musím vychválit. teda udělala jsem 35 kousků a chtěla bych vidět těch 130 kusů, to musí být opravdu miniatury. Místo rumu jsem použila rumové aroma, Jako tekutinu jsem dala vodu a místo mleté kávy jsem dala lžíci instantní. A každý zíral a chtěl hned recept :_):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jaja jaja(neregistrovaná)

    Zrna dle tohoto receptu, který se mi líbil nejvíc, mám hotová, jen ještě čokoládu, koukám na ty fígle při namáčení;-) Tuším, že přidělám ještě z jedné dávky:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Lenulipet:-), ano je myšlena tekutina. Dopíšu to do receptu ;-).

    Odpovědět

  • Lenulipet Lenulipet

    Letos bych chtěla vyzkoušet tento recept. Ale potřebuju poradit. V receptu je napsáno ,, silná káva 2 lžíce ". Znamená to káva jako tekutina ?

    Odpovědět

  • vycina vycina

    Teda už mám napečíno ale asi neodolám a receptík vyzkouším;-);-);-) Posílám bodík.

    Odpovědět

  • innael innael

    Hurááá, to jsem ráda, že jsem zrnka našla :-K. Dělávala jsem je, ale letos jsem prostě nemohla najít recept :-8.

    K těm fíglům ohledně polévání čokoládou - já postupuju podobně jako Mirča - jen používám párátko.

    Někdo cukroví potírá štětcem namočeným v čokoládové polevě, ale to mně nikdy nešlo - asi mám levý ruce :-))

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Zdravím, zrnka vypadají nádherně, chystám se na ně..myslíte, že pokud je udělám už na konci listopadu, že do vánoc vydrží, nezkazí se?:-8

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Musím říct,že každým rokem dělávám kávová zrna piškotová,ale neměla jsem je tak dobrá.Letos jsem zkusila Váš recept a super.Jsou výborné.Díky.

    Odpovědět

  • Nika08 Nika08

    Právě doděláno, perfektní..bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Pajajo:-),ráda Tě vidím:-K. Moc mě těší, že se Ti zrnka líbí:-8 a budu moc ráda, když mi pak písneš, jak chutnala;-).

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Mirunko! Tvoje "zrnková káva" je moooc pěkná, líbí se mi nejvíc z těch receptů, které tady jsou. Možná taky proto, že to máš vše dobře popsané. Letos je určitě vyzkouším. :-K:yes: +15

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    magdalenka...jasne, lenze tu vidim, ze su ozaj malicke..no, tak mirca vysvetlila...a ja jej dakujem...davam na vyskusanie....

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Výbušná:-) mám takovou dvouhrotou jednohubkovou (malinkou) vidličku, tou z krátké strany napíchnu zrnko, ponořím do polevy (je tak obalené ze všech stran) a zrnko jen nechám okápnout. Pak dám na rošt, nebo na plech zaschnout a je to hotové;-).
    Magdalenko:-) taky jsem to tak zkoušela, ale při tom našem množství, bych to dělala půl dne:-8;-).

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kávová zrna nepečené cukroví kávová zrna cukroví kávová zrna kávová zrna recept kavove zrna nepecene kávové zrna vánoční cukroví kávová zrna nepečená kávová zrna kávová zrna cukroví kávové zrná recept kavova zrna nepecena nepečené cukroví-kávová zrna kávové zrna cukroví kávové zrno kávové zrno recept recept na kávová zrna cukroví kavove zrna kdy dělat nepečené cukroví recept na kávové zrna nepečené kávové zrna