Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Nadja

Vepřenky nikdy nezklamou !!!😋

Mizera: presso? - a jak?
Děkuji za pěkné foto.

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za radu - vyzkouším, snad nebudou ti naši ptáčci oprsklejší než u vás. Totéž se mi děje u černého jeřábu už přes 30 let, jen 1 rok jsem se dočkala dozrání plodů a byla jsem rychlejší než ptáčci, ale spíše měli někde jinde co zobat.

Marie Svarcova - Maruško, jak dokážeš uchránit muchovník před ptáky - všechny plody mi sežerou ještě než úplně dozrají. Letos zvláště krásně kvetl, i měl spoustu plodů, ale stačily jen zčervenat - když jsme přijeli za týden, našla jsem jen tak malou hrstičku nezralých, a ty zmizely do druhého dne.

Jak velký je 1 kelímek majonézy?

Jak velký jogurt? Prodává se v různých velikostech - 150g, 200g, 400g, 500g, 1 kg, některé v ml.

Recept: Buřtguláš
Na přání syna dělávám dost často. A když buřtguláš, tak z buřtíků, ale ty už se snad ani nevyrábějí, tak z opečených špekáčků. Občas přidám i pálivou dračí klobásu. A majoránka nesmí chybět.

Ve videu je spíše hustá polévka než buřtguláš.

Všem oceněným moc gratuluji a přeji stálou inspiraci k tvorbě nových receptů.

:-K :-K :-K A poděkování náleží hlavně zakladateli Topek - Liborovi.

Recept: Spalovač kg
Svetlana:
Podle kalorických tabulek má
kiwi - 1 malý plod (50 g) - 35,3 kcal = 148 kJ
kiwi - 1 velký plod (70 g) - 49,5 kcal = 207 kJ
papaya čerstvá - 100 g - 43 kcal = 180 kJ
papája - 100 g - 50,1 kcal = 210 kJ
papája 1 kus (152 g) - 76,2 kcal = 319 kJ
Jogurt biely 0,1% Pilos - 100 g - 42,8 kcal =179 kJ
jogurt 100 ml = cca 60 g
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.kaloricketabulky.cz/potraviny/kiwi
www.kaloricketabulky.cz/potraviny/papaya-cerstva
www.kaloricketabulky.cz/potraviny/papaja
www.kaloricketabulky.cz/potraviny/jogurt-biely-0-1-nizkotucny-pilos-1
www.nzip.cz/clanek/591-miry-a-vahy-v-dietologii

To jsou vlastně blbouny vařené na páře místo ve vodě. Mně nejvíc chutnají s borůvkami, sypané tvarohem s cukrem nebo jen skořicovým cukrem a polité máslem. Navrch může být ještě lžíce zakysanky nebo hodně hustého jogurtu.
Když jakékoliv knedlíky vařím na páře, tak aby se nepřilepily, dávám na dno pařáčku (hrnec s děrovaným dnem) látkový ubrousek (může být i pro tyto účely vyčleněná látková plena či velký kapesník, apod.). Pokud použijete pečicí papír, musí být propíchaný jehlou, aby propouštěl páru.

Stáňo, moc zajímavý recept.