Komentáře uživatele PavelPetr
PavelPetr
12. 1. 2025 05:42
Recept:
Bramboračka
Foxina: hrubou
PavelPetr
26. 12. 2024 21:35
Recept:
Vepřové kostky v omáčce
Dobrý jednoduchý guláš.
PavelPetr
11. 6. 2023 06:53
Článek:
Byliny v kuchyni: Libečková sůl skvěle ochutí brambory, libečkové pesto vylepší těstoviny
hamersmid: libeček je bylina, ty chytrolíne, doučuj se sám
PavelPetr
26. 4. 2023 17:12
Článek:
Klíčící brambory vyhoďte, radí odborníci: Mohou způsobit vážné problémy se srdcem a ohrozit těhotné ženy
Solanin se z brambor odstraní pouze VAŘENÍM, je rozpustný ve vodě, nikoliv smažením. Smažením dochází ke zvýšení jeho koncentrace v důsledku ztráty vody. Zelená barva brambor je důsledkem zvýšení obsahu chlorofylu a indikuje zároveň i zvýšení obsahu solaninu v zelených částech, proto zelené části, klíčky a naklíčená očka z brambor odstraníme. Nejvíce je solaninu pod slupkou brambor, nejméně ve středu hlízy.
PavelPetr
12. 2. 2023 14:37
Recept:
Moravské jitrnice
Dajda: Na Moravě se dělají jelita koupová, do jitrnic se semele to co zbyde po udělání tlačenek a přidá se tzv mozaika z jemně nakrájeného tuku (z ovaru). Do jitrnic se na Moravě nedává žádná buchta ani žemle, to je výsada chudších Čech.
PavelPetr
4. 12. 2022 13:29
Recept:
Moravský vrabec
Tonja: Moravský vrabec nemá s Moravou nic společného. V receptu chybí ještě použití nitrosoli, aby bylo maso pěkně červeňoučké a v socialistických restauracích šel moravský vrabec na odbyt. Recept najdete v normativních kuchařkách psaných na 10 porcí pro RaJ.

PavelPetr
25. 11. 2022 12:28
Recept:
Valašská kyselica ze Vsetína
Erica: Já myslel, že na Moravě.
PavelPetr
25. 9. 2022 16:48
Recept:
Italská pizza
demi chef: chefe, Italové tam dávají SARDELKY, běžně!
Přečtěte si Zobrazit více