Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele PavelPetr

Dobrý jednoduchý guláš.

Solanin se z brambor odstraní pouze VAŘENÍM, je rozpustný ve vodě, nikoliv smažením. Smažením dochází ke zvýšení jeho koncentrace v důsledku ztráty vody. Zelená barva brambor je důsledkem zvýšení obsahu chlorofylu a indikuje zároveň i zvýšení obsahu solaninu v zelených částech, proto zelené části, klíčky a naklíčená očka z brambor odstraníme. Nejvíce je solaninu pod slupkou brambor, nejméně ve středu hlízy.

Dajda: Na Moravě se dělají jelita koupová, do jitrnic se semele to co zbyde po udělání tlačenek a přidá se tzv mozaika z jemně nakrájeného tuku (z ovaru). Do jitrnic se na Moravě nedává žádná buchta ani žemle, to je výsada chudších Čech.

Tonja: Moravský vrabec nemá s Moravou nic společného. V receptu chybí ještě použití nitrosoli, aby bylo maso pěkně červeňoučké a v socialistických restauracích šel moravský vrabec na odbyt. Recept najdete v normativních kuchařkách psaných na 10 porcí pro RaJ.:-)

Erica: Já myslel, že na Moravě.

demi chef: chefe, Italové tam dávají SARDELKY, běžně!

Naposledy jste si prohlédli