Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská kyselica ze Vsetína

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

10. 8. 2010 10:18

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 482 kJ / 354 kcal
Bílkoviny13,80 g
Tuky1,54 g
Vláknina20,36 g
Cholesterol0 mg
Sodík4 023 mg
Sůl10,00 g
Sacharidy61,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je sice trochu hustší, ale může se jíst i jen s chlebem. Recept mám od mamky je ze Vsetína, takže tam to vaří často :)

Množství uvedených surovin je orientační, dle množství porcí. Vše můžete libovolně upravovat dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Koubkova

18. 5. 2017 10:38

Vyzkoušeno:yes:<3<3

bledulka

23. 4. 2017 13:57

Kyselici mě naučila před více než 30 lety moje zlatá tchyně. Vařím z kvalitního uzeného a dlouho,aby byl dobrý vývar, nedávám brambory vůbec. Zelí neproplachovat, stačí trochu slít a případně pak podle chuti dolévat. A po odstavení trochu majoránky a osmaženou cibulku, česnek nedávám. A vždycky se po ní jen zapráší a všichni se jen oblizují. :-8

Lucajdad

26. 7. 2016 13:59

Výborná, právě dovařená, jen jsem přidala zakysku, máme ji rádi.

Lucajdad

26. 7. 2016 12:34

Jam: Toto taky vyzkouším :-)

Jam

7. 7. 2016 12:44

Kyselica je super. Jen ji delam malinko jinak, brambory necham osmahnout na vypecene slanine s cibili a cesnekem. Kdyz se orestujou, pak v tom kyselym neztvrdnou. Klobasku nenechavam restovat, ale davam ji az po zaliti vyvarem, chci, aby se mi uvarila a pustila chut do polivkym ne aby se mi zatahla pri restovani. A nakonec nepridavam smetanu ale zakysanou smetanu. Když je to kyselica :o). Mimochodem tež su z Valašska.:-)

Abygail

5. 7. 2016 15:46

vojta : asi moc nevaříš, nebo si vždy vařil brambory první; ale ! v kyselé vodě brambory neuvaříš - ztvrdnou a dostanou chuť citrónu. Mám vlastní zkušenost, když sem vařil kulajdu, dle p.KUCHAŘE na netu!!! 8-(:no: Teď už nevím, podle kterého, ale dost mě to překvapilo....byl to opravdu renomovaný kuchař.

jarda Kadic

11. 5. 2016 22:20

vojta : Protože by jinak brambory byly tvrdé.

vojta

11. 5. 2016 16:52

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?proc vařit brambor zvlášt?

Zlato55

26. 4. 2016 18:32

jsem z Valašského Meziříčí a u nás se dávají sušené hříbky a nedává se majoránka ani česnek,pepř se dává celý,jinak stejně,taky ji někdy dělám z vývaru z uzeného masa,mňam:-)

Samo

23. 4. 2016 13:00

Na Slovensku se vaří bez smetany, ale se sušenými dubáky. Nivnická kyselica ze Slovácka je stím vším, ale navíc s fazolí.

Drahomíra

10. 12. 2015 20:19

Taky ji tak dělám - zelňačku. Ale úplně mě dojal onen kytičkovaný talíř:yes: Tak ten pochází z keramických závodů ve Znojmě, kde jsem se dávno tomu dávno vyučila keramičkou a tyto talíře jsem tkzv. linkovala. Kdyby mi někdo takový daroval nebo prodal, moc bych byla ráda.d.urbaskova@centrum.cz

Ywory

26. 11. 2015 13:30

moc dobrá mám najetou jinou zelnačku,ale tahle mě opravdu oslovila
vařím pro více lidí a moc moc chutnala!
ja tam ješte přidala domácí paprikový špek a pikatní klobásu (něco na zpusob choriza-TAKOVÝ rádoby polský salám ) preferuji české farmářské výrobky dobré kvality,ale jak komu chutná!
dávám palec nahoru
příloha fakt čerstvý chléb a nahradilo to celé hlavní jídlo
:yes::-p:-))

jaroušek

21. 9. 2015 12:44

postrádám tam hříbky, jinak bezva!:yes:

Erica

31. 1. 2014 18:23

Ja pochodim taky ze Vsetinska a bydlim uz delsi dobu v Holandsku. Tuto Kyselicu varim casto, muj holadsky pritel ji miluje. Delam ji uplne stejne, tak, jak je tady v napsanem receptu, protoze presne tak jsem se ji naucila od moji babicky a maminky. Jenom tam davam vice cesneku. Na Vsetinsku Kyselicu nema zadna z polevek. :yes::yes::yes: A ten obrazek s tim kytickovanym talerkem, to je fakt NADHERA. Kraaaasneeeee vzpominky na babicku v cesku.

rebeka

3. 11. 2013 17:35

dnes byla k obědu, akorát bez smetany, tak jak ji dělávala moje babička;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: valašská kyselica s uzeným masem dobrá domácí kyselice dobrá domácí kyselice valašská kyselica s uzeného masa kyselica s uzeným zelňačka s uzeným masem domácí kyselica valašská kyselica kyselice s klobásou kyselice kyselice recept kyselica s uzeným masem kyselice s uzenym masem dobrá domácí kyselica kyselice s uzeným valasska kyselica recept domaci kyselice valašská kyselice vynikající zelňačka s uzeným masem valašská kyselica s uzenym

Suroviny: zelí kysané, klobása, cibule, brambory, šlehačka, mouka hladká, koření nové koření, pepř, bobkový list, majoránka, česnek

TopRecepty.cz

Valašská kyselica ze Vsetína

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AM3P