Valašská kyselica ze Vsetína
Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor a uzeniny vás nepochybně zahřeje i zasytí, což oceníte zejména v zimě.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 922 kJ / 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,60 g |
Tuky | 61,54 g |
Vláknina | 26,66 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 67,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ještě před vařením zelí prolijeme vodou, aby nebylo tolik kyselé.
Krok 2: Do vyššího hrnce dáme vařit kysané zelí s oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme (může být i celý pepř), dále přidáme nové koření, bobkový list, nakrájené klobásky a vaříme.
Krok 3: Do jiného hrnce dáme vařit oloupané brambory pokrájené na kostičky a ochutíme je solí a drceným kmínem.
Krok 4: Uvařené brambory slijeme, ale necháme v nich trochu vody. Když je zelí měkčí, brambory k němu přidáme.
Krok 5: Nakonec přilijeme smetanu, ve které rozmícháme mouku, abychom pokrm zahustili.
Krok 6: Vaříme ještě alespoň 15 minut, aby se mouka provařila. Pak dochutíme majoránkou.
Krok 7: Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Zveřejněno 10. 8. 2010 10:18
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica ze Vsetína
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AM3P
Moje poznámka
Valašská kyselica ze Vsetína
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AM3P
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 20 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 3 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 3 hodinami
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 4 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 6 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 17 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 17 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 17 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 20 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 20 hodinami
Tématické fráze:
valašská kyselica s uzeným masem,
dobrá domácí kyselice,
dobrá domácí kyselice,
valašská kyselica s uzeného masa,
kyselica s uzeným,
zelňačka s uzeným masem,
domácí kyselica,
valašská kyselica,
kyselice s klobásou,
kyselice,
kyselice recept,
kyselica s uzeným masem,
kyselice s uzenym masem,
dobrá domácí kyselica,
kyselice s uzeným,
valasska kyselica recept,
domaci kyselice,
valašská kyselice,
vynikající zelňačka s uzeným masem,
valašská kyselica s uzenym
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
cibule,
brambory,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
majoránka,
česnek,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (39)