Moravský vrabec

alus.s Kuchařka:

Vepřové maso 53 názorů

566

Suroviny

vepřové plecko
bůček
sádlo
2 větší cibule
5 str. česneku
kmín
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 66 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C.

  2. Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, jako přílohu dušené zelí nebo špenát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 292 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moravský vrabec

  • valdemar valdemar(neregistrovaný)

    vždycky mě rozveselí ten nadpis. Postup přípravy receptu by byl : vezmu papír a tužku ...:-D

    Odpovědět

  • aninaz aninaz

    Taky miluju vrabce. A v téhle masopustní době se to úžasně hodí. Jen pro inspiraci, přidávám ještě mletou sladkou papriku, pepř, tymián, muškátový oříšek a 1 bobkový list. Ráda experimentuju s kořením a bylinkami. Sice ne vždy se to povede, ;-) ale příští pokus už pak je lepší. Jo, a připravuju večer, pořádně to promíchám a nechám v chladu. Druhý den jen šup s tím do trouby a za chvilku už to krásně voní. :-)

    Odpovědět

  • Olda Olda(neregistrovaná)

    perfektní, jen malý doplněk k receptu. Do pekáče před pečením 1 ČL rajského protlaku. :yes:

    Odpovědět

  • Klejtopajda Klejtopajda

    Hledala jsem recept a narazila jsem na tento, tak jsem vyzkoušela a opravdu výborné! Dávám :yes: :)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    SonaSvatosova:Kdyby jste četla komentáře,tak tam už to autorka fotky Rebeka vysvětluje,že k vrabci přidala ještě králičí běhy;-) a o kousek výše nad komentářem ještě Isinda opět vysvětluje:-D
    A já tam opravdu ty vrabce vidím také;-)

    Odpovědět

  • SonaSvatosova SonaSvatosova(neregistrovaná)

    Ráda se inspiruji a zkouším nové ale vyfotit jine jídlo a napsat k tomu recept na vrabce je trochu moc nemyslíte?

    Odpovědět

  • Karel kabel Karel kabel(neregistrovaný)

    Luxusní Chalečka!:-((:-((:yes:

    Odpovědět

  • janicek77 janicek77(neregistrovaný)

    našla jsem doma vepř.krkovici,tak to jdu zkusit z ní......Minule jsem pos...a i míchaná vajíčka :-D tak snad podle tohoto návodu se to povede dokonce jdu i zkusit dom.br,knedlík:-O no tak jsem zvědavá....Kdyby něco rohlík s máslem to jistí :-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    rulik: kdybys četl/-a komentáře, psala dole rebeka, že přihodila do pekáče i králičí běhy (což se dělá běžně, králík sám o sobě je dost suchý)... takže v popředí máš vrabce moravského a za ním králíka domácího ;-)

    Odpovědět

  • rulik rulik(neregistrovaný)

    ale tam je nejaké stehno...

    Odpovědět

  • sonnia sonnia

    božíí a jednoduché,dávám bodík ;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    zítra jdu na to:yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    A proto je na Moravě tak málo vrabců, když je to tak dobrý ;-)
    ... taky jsem se nechal inspirovat.
    Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme :-D ... a ještě jeden důležitý detail podává se s dobrým pivem.

    Pozdrav z Brna

    Odpovědět

  • people people(neregistrovaný)

    jak dlouho se to peče????? :-O

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dnes z nádherného bůčku, se špenátem a bramborovým knedlíkem:-p;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo