Moravský vrabec

alus.s Kuchařka:

Vepřové maso 57 názorů

573

Suroviny

vepřové plecko
bůček
sádlo
2 větší cibule
5 str. česneku
kmín
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 73 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C.

  2. Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, jako přílohu dušené zelí nebo špenát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 745 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moravský vrabec

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    aninaz: taky to tak dělám;-):yes:

    Odpovědět

  • aninaz aninaz

    Tak hodinku a půl. Nabereš na vidličku, pofoukáš, ochutnáš a uvidíš. Já mám ráda měkoučké, dělám většinou dvě hodiny (v případě potřeby přiliji trošku vody nebo vývaru, na konci někdy dám i dva plátečky másla - ale to už podle chuti každého). Ze stran pekáče seškrabuji připečenou šťávičku. ;-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Poraďte opravdovému antitalentu, jak dlouho péct..?!?! Díky H. :-O;-(

    Odpovědět

  • leonida48 leonida48

    :yes: super mňamózní

    Odpovědět

  • valdemar valdemar(neregistrovaný)

    vždycky mě rozveselí ten nadpis. Postup přípravy receptu by byl : vezmu papír a tužku ...:-D

    Odpovědět

  • aninaz aninaz

    Taky miluju vrabce. A v téhle masopustní době se to úžasně hodí. Jen pro inspiraci, přidávám ještě mletou sladkou papriku, pepř, tymián, muškátový oříšek a 1 bobkový list. Ráda experimentuju s kořením a bylinkami. Sice ne vždy se to povede, ;-) ale příští pokus už pak je lepší. Jo, a připravuju večer, pořádně to promíchám a nechám v chladu. Druhý den jen šup s tím do trouby a za chvilku už to krásně voní. :-)

    Odpovědět

  • Olda Olda(neregistrovaná)

    perfektní, jen malý doplněk k receptu. Do pekáče před pečením 1 ČL rajského protlaku. :yes:

    Odpovědět

  • Klejtopajda Klejtopajda

    Hledala jsem recept a narazila jsem na tento, tak jsem vyzkoušela a opravdu výborné! Dávám :yes: :)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    SonaSvatosova:Kdyby jste četla komentáře,tak tam už to autorka fotky Rebeka vysvětluje,že k vrabci přidala ještě králičí běhy;-) a o kousek výše nad komentářem ještě Isinda opět vysvětluje:-D
    A já tam opravdu ty vrabce vidím také;-)

    Odpovědět

  • SonaSvatosova SonaSvatosova(neregistrovaná)

    Ráda se inspiruji a zkouším nové ale vyfotit jine jídlo a napsat k tomu recept na vrabce je trochu moc nemyslíte?

    Odpovědět

  • Karel kabel Karel kabel(neregistrovaný)

    Luxusní Chalečka!:-((:-((:yes:

    Odpovědět

  • janicek77 janicek77(neregistrovaný)

    našla jsem doma vepř.krkovici,tak to jdu zkusit z ní......Minule jsem pos...a i míchaná vajíčka :-D tak snad podle tohoto návodu se to povede dokonce jdu i zkusit dom.br,knedlík:-O no tak jsem zvědavá....Kdyby něco rohlík s máslem to jistí :-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    rulik: kdybys četl/-a komentáře, psala dole rebeka, že přihodila do pekáče i králičí běhy (což se dělá běžně, králík sám o sobě je dost suchý)... takže v popředí máš vrabce moravského a za ním králíka domácího ;-)

    Odpovědět

  • rulik rulik(neregistrovaný)

    ale tam je nejaké stehno...

    Odpovědět

  • sonnia sonnia

    božíí a jednoduché,dávám bodík ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřový vrabec - nejlepší recept moravsky brabec vepřový vrabec vepřový vrabec recept moravští vrabci moravský brabec recept recept na moravského vrabce recept na moravské vrabce moravský brabec se špenátem recept vrabci recept moravský brabec video vepřový brabec se špenátem recepty moravský brabec peceny moravsky brabec pečení vrabci moravské vrabce výpečky se špenátem moravští brabci vepřový vrabec se špenátem vepřovy brabec

Zapomněl/a jsem heslo