Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec

Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s knedlíkem, kynutým či bramborovým.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

19. 7. 2008 12:24

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 957 kJ / 2 858 kcal
Bílkoviny179,36 g
Tuky219,88 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

VUrbi

1. 3. 2022 10:56

Jednoduchý recept, výborné jídlo.

OmozVlado

16. 2. 2022 13:55

Pridal som trochu horcice, papriky, oleja a osolene nechal odležať

cathleen cathleen

18. 12. 2021 18:46

Pechcii: váš vulgární komentář mažu.

radekhk radekhk

4. 6. 2021 19:44

Vrabců tedy receptů na něj je asi stejně jako na guláš,svíčkovou a ak dále,co barák to tochu jiná úprava...přihodím vlastní jednu klasiku ,ale ...Seženu si u dobrýho řezníka půl kila plece a třičtvtrtě kila bůčku s kostí,večér před úpravou maso naložím do solného roztoku kdy na kilo maso masa dávám 2 gramy soli a vody aby bylo maso pod hadinou do nádoby aby byla odpovídajíci k velikosti masa....ráno maso nechám okapat-bůček vykostím a kosti použiju na dno pekáče,nakrájím plec i bůček na velikosti vrabců tedy zhruba 3x5 cm-pokud je na bůčku kůže,nechám ji tam...lehce osolím-opravdu lehce a okmínuju.Peču zhruba hodinu přikryté na 190 stupňu,mezi tím nakrájím dvě velké cibule a tři čtyři stroužky česneku nadrobno,po hodině vyndám z trouby a zapracuju cibuli s česnekem-dopékám do změknutí a na barvu za občasného přelévání výpekem-je to stejný,ale maličko jiný kdy se cibule a česnek úplně nerozpeče..maso vytahám i s kostma,tuk zapráším-zasmažím,přileju vývar-vodu,provařím a stáhnu z boků pekáče pokud možno co nejvíc napečeného,vrátím maso a klasika-zelí-knedlík..malinko pracnější alternatíva se vám odmění bohatou a silnou chutí

Tonja

13. 2. 2021 10:37

Hanes: Moravský vrabec je moravská klasika!

Hanes Hanes

26. 7. 2020 07:33

Ano, tohle je klasika. Asi má nejoblíbenější jídla, vrabci, výpečky. Ale vždy s bramborovým knedlíkem a špenátem. Snesu i dušené zelí, ale je z hlávkového. Rozhodně nemusím s kysaným zelím a už vůbec ne s houskovým knedlíkem. I když mám dost kamarádů a nakonec i můj tatínek, by si jinak vrabce nedali. Mě tuto kombinaci otrávili na Moravě, kde celá porce byla naložena na plný talíř zahuštěného kysaného zelí. Z čehož pak byla odporná břečka.
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika:-D:yes:

zabanka

15. 12. 2019 09:08

Právě doděláno, jen jsem výpek nezahustila moukou ale přidala jsem pořádný kus másla, ta vůně a chuť je nepopsatelná. Mňam:-K:-K:-K:-K

zabanka

13. 12. 2019 17:36

Já použiji krkovici, protože plec tu asi nemám ale i tak to je veliká dobrota, všechny pusy budou jen pomlaskávat:-):-):-) jako vždy:-):-):-)

KarynJ

17. 2. 2019 18:31

Moc jsme si doma pochutnali ????

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 1. 2018 19:56

aninaz: taky to tak dělám;-):yes:

aninaz aninaz

21. 1. 2018 19:34

Tak hodinku a půl. Nabereš na vidličku, pofoukáš, ochutnáš a uvidíš. Já mám ráda měkoučké, dělám většinou dvě hodiny (v případě potřeby přiliji trošku vody nebo vývaru, na konci někdy dám i dva plátečky másla - ale to už podle chuti každého). Ze stran pekáče seškrabuji připečenou šťávičku. ;-)

Hanka

20. 1. 2018 16:55

Poraďte opravdovému antitalentu, jak dlouho péct..?!?! Díky H. :-O;-(

leonida48 leonida48

14. 1. 2018 10:42

:yes: super mňamózní

valdemar

9. 8. 2017 15:08

vždycky mě rozveselí ten nadpis. Postup přípravy receptu by byl : vezmu papír a tužku ...:-D

aninaz aninaz

11. 1. 2017 14:01

Taky miluju vrabce. A v téhle masopustní době se to úžasně hodí. Jen pro inspiraci, přidávám ještě mletou sladkou papriku, pepř, tymián, muškátový oříšek a 1 bobkový list. Ráda experimentuju s kořením a bylinkami. Sice ne vždy se to povede, ;-) ale příští pokus už pak je lepší. Jo, a připravuju večer, pořádně to promíchám a nechám v chladu. Druhý den jen šup s tím do trouby a za chvilku už to krásně voní. :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravsky brabec vepřový vrabec - nejlepší recept vepřový vrabec vepřový vrabec recept moravští vrabci moravský brabec recept recept na moravského vrabce recept na moravské vrabce vrabci recept moravský brabec se špenátem recept moravský brabec video recepty moravský brabec pečení vrabci vepřový brabec se špenátem peceny moravsky brabec moravský vrabec se zelím moravské vrabce moravští brabci moravští vrabci recept recept na moravske brabce

Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, sádlo, mouka hladká, cibule, česnek, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Moravský vrabec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxxp