

Moravský vrabec
Suroviny
- vepřové plecko
- bůček
- sádlo
- 2 větší cibule
- 5 str. česneku
- kmín
- sůl
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C.
Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, jako přílohu dušené zelí nebo špenát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moravský vrabec
-
Ano, tohle je klasika. Asi má nejoblíbenější jídla, vrabci, výpečky. Ale vždy s bramborovým knedlíkem a špenátem. Snesu i dušené zelí, ale je z hlávkového. Rozhodně nemusím s kysaným zelím a už vůbec ne s houskovým knedlíkem. I když mám dost kamarádů a nakonec i můj tatínek, by si jinak vrabce nedali. Mě tuto kombinaci otrávili na Moravě, kde celá porce byla naložena na plný talíř zahuštěného kysaného zelí. Z čehož pak byla odporná břečka.
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika -
Právě doděláno, jen jsem výpek nezahustila moukou ale přidala jsem pořádný kus másla, ta vůně a chuť je nepopsatelná. Mňam
-
Já použiji krkovici, protože plec tu asi nemám ale i tak to je veliká dobrota, všechny pusy budou jen pomlaskávat
jako vždy
-
Moc jsme si doma pochutnali ????
-
aninaz: taky to tak dělám
-
Tak hodinku a půl. Nabereš na vidličku, pofoukáš, ochutnáš a uvidíš. Já mám ráda měkoučké, dělám většinou dvě hodiny (v případě potřeby přiliji trošku vody nebo vývaru, na konci někdy dám i dva plátečky másla - ale to už podle chuti každého). Ze stran pekáče seškrabuji připečenou šťávičku.
-
Poraďte opravdovému antitalentu, jak dlouho péct..?!?! Díky H.
-
super mňamózní
-
vždycky mě rozveselí ten nadpis. Postup přípravy receptu by byl : vezmu papír a tužku ...
-
Taky miluju vrabce. A v téhle masopustní době se to úžasně hodí. Jen pro inspiraci, přidávám ještě mletou sladkou papriku, pepř, tymián, muškátový oříšek a 1 bobkový list. Ráda experimentuju s kořením a bylinkami. Sice ne vždy se to povede,
ale příští pokus už pak je lepší. Jo, a připravuju večer, pořádně to promíchám a nechám v chladu. Druhý den jen šup s tím do trouby a za chvilku už to krásně voní.
-
perfektní, jen malý doplněk k receptu. Do pekáče před pečením 1 ČL rajského protlaku.
-
Hledala jsem recept a narazila jsem na tento, tak jsem vyzkoušela a opravdu výborné! Dávám
:)
-
SonaSvatosova:Kdyby jste četla komentáře,tak tam už to autorka fotky Rebeka vysvětluje,že k vrabci přidala ještě králičí běhy
a o kousek výše nad komentářem ještě Isinda opět vysvětluje
A já tam opravdu ty vrabce vidím také -
Ráda se inspiruji a zkouším nové ale vyfotit jine jídlo a napsat k tomu recept na vrabce je trochu moc nemyslíte?
-
Luxusní Chalečka!