No,protože loňské zelí,dělala jsem asi přes 20kg jsem hodně tlačila do sklenic a tudíž nemá skoro žádnou šťávu,tak jsem zkusila nanečisto z jedné hlávky a jen tak dusat,aby tam nebyly vzduchové mezery a povedlose,je fakt šťavnatější
Ahojte,tak jsem si teď v zimě z jedné hlávky zelí udělala tři sklenice a v lavorku jsem to nakrouhané zelí prosolené s kmínem semo tamo pořádně prošlapávala nerez šťouchadlem na brambory a když jsem to plnila do sklenic,tak jsem to moc neudusávala a nechala tak 2-3cm od vrchu a dolila tou zbylou šťávou a tím pádem to zelí není tak suché a musím říct,že po měsíci kvašení jsem teď první sklenku otevřela a to zelí nemá chybu,sice ten smrádeček z kvašení byla síla páč jsem to měla v pokoji-pracovně nebo trucovně ve tmě pod skríňkou ale smrádeček není nic proti té super chuti.Takže už nebudu to zelí tolik tlačit do sklenic,jen tak,aby nebyly mezery.pa
Rozkaz Jano ale je tak dobré bíloučké mám ho doma v předsíni takže zima žádná a zjistila jsem že už asi nebudu kupovat to krouhané to co jsem otevřela jsem měla z hlávky a je poznat veliký rozdíl takže raději příjdu o ruky než koupit nakrouhané a moc díky že jsi mi odepsala.
Dobrý den paní Remková,tak teda mám dotaz teď jsem otevřela 2 sklenky toho mého zelí a jaké překvapení mě čekalo? To zelí normálně bublá tj po orevření kvasný proces pokračuje na chuť je moc dobré ale dost mě to udivilo mohu ho použít fakt je moc dobré ale mám obavy že to udělají všechny sklenky přitom když jsem ho tlačila tak za 14 dnů už žádna voda ze sklenic neunikala a teď takové překvápko dík předem za odpověď
Já už to nevydržela já už ho teď pro změnu tlačím do sebe sice nemá tolik šťávy,jak to kupované,ale za to je křupkavé a móóóc dobré,když koupím v obchodě tak z něj vymačkám tolik vody,že mi zbyde hrst zelí takže vždy musím alespoň ze 3-4 sáčku a to mě vždy nakrklo oni prodávají vodu a zelí tam člověk musel hledat,no nemám pravdu?tak se vydělávají penízky
Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky no je prostě takový buclatý
To se zdá,ale té zeleninky není zas tak moc,to je tak pro potěšení,mám radost,když se to začne všechno zelenat,červenat,kdybych to měla spočítat,jestli se to vyplatí finančně,tak v žádném případěale je to taková radost,už jsem si kolikrát říkala,že letos né a příjde únor a já už cpu semínka na vyklíčení
1 2 3 4 Další