Mletý steak v zelném listu

Mleté maso Doba přípravy: 1,5 hod 10 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1,5 hod 10 názorů

Suroviny 4 porce

4 velké spařené zelné listy - mohou být i kapustové
500 g mletého hovězího masa
15 dkg čerstvých žampionů
4 plátky slaniny
citrónová kůra
3 malé kyselé okurky
1 PL sardelové pasty
2 PL dijónské hořčice
1 PL strouhaného křenu
1 větší cibule
svazek zelené petrželky
máslo
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z obou stran tak, aby se cibulka z části přichytila na maso. Vyndáme a necháme zchladnout.

  2. Mezitím si na jemno nasekáme žampiony, zbytek cibulky, okurky a petrželku. Na másle podusíme žampiony s cibulkou, přidáme okurky, sardelovou pastu, hořčici, křen, petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a případně dosolíme. Směs necháme také zchladnout.

  3. Na zelné listy položíme kousek slaniny, na ni pak steak a maso potřeme směsí. Vše zabalíme do zelného listu. Do pekáčku naskládáme balíčky, přilijeme výpek z masa i s cibulkou, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení poléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

K tomuto pokrmu se hodí hlavně bramborové přílohy.

Komentáře k receptu Mletý steak v zelném listu

  • Pepinka Pepinka

    Vypadá to velice dobře už jsem si ho uložila a zkusím :-*:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    K tomuto receptu je sice málo komentíků, ale věřím, že až ho někdo zkusí, nezklame ho;-). Díky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi hodně líbí:-Ka dokumentace ještě víc;-)+6:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bibinka:Bibi, šťávy je plný pekáč, podlévá se to, neboj. Já taky nemám ráda suchopár;-). Já to jen nechtěla vylít na ten talíř:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea: Andreo, to vypadá dost dobře, ale nevidím téměř žádnou šťávičku, tu mi musíme mít, aby to nebylo suché a já bych jí zaručeně vytvořila. Dávám ti i tak 5.boda:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Děkuju Ivčo:-K:-8, ještě pořád tě to nepustilo? Je to k vzteku tyhle chřipajzny, viď.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zase dobrota a já jsem nemocná a dělám jen "rychlovky" - Andrejko,koukla jsem se až dnes na Tvá fota zahrady, písla jsem tam,no nádherné:-K:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Určitě moc dobré:-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Moc se mi líbí ta směs k potření masa, z "obyčejných" plněných zelných listů udělala něco extra :yes::-K.

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Plněné zelné listy jsou vynikající :yes: a tohle bude určitě taky dobré :-p:-8 +:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramboraky na zelnem listu jak sparit zelne listy mletý steak plné zelné listy mleté maso s rýží v zelném listu mlete maso v zelnem listu bramborák na zelném listu mlete maso v zelenem listu v zelném listu steak z mletého masa mlete hovezi vzelnem listu maso v zelenem listu recept mletý steak v troubě recepty mlety hovezi steak mleté maso v zelném listě nej jak spařit zelný list pokrm v zelném listu bramorák v zeném listu maso v zelnem listu hovězí maso v zelném listu