

Mletý steak v zelném listu
Suroviny 4 porce
- 4 velké spařené zelné listy - mohou být i kapustové
- 500 g mletého hovězího masa
- 15 dkg čerstvých žampionů
- 4 plátky slaniny
- citrónová kůra
- 3 malé kyselé okurky
- 1 PL sardelové pasty
- 2 PL dijónské hořčice
- 1 PL strouhaného křenu
- 1 větší cibule
- svazek zelené petrželky
- máslo
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z obou stran tak, aby se cibulka z části přichytila na maso. Vyndáme a necháme zchladnout.
Mezitím si na jemno nasekáme žampiony, zbytek cibulky, okurky a petrželku. Na másle podusíme žampiony s cibulkou, přidáme okurky, sardelovou pastu, hořčici, křen, petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a případně dosolíme. Směs necháme také zchladnout.
Na zelné listy položíme kousek slaniny, na ni pak steak a maso potřeme směsí. Vše zabalíme do zelného listu. Do pekáčku naskládáme balíčky, přilijeme výpek z masa i s cibulkou, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení poléváme výpekem.
Poznámka od kuchařky
K tomuto pokrmu se hodí hlavně bramborové přílohy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mletý steak v zelném listu
-
Vypadá to velice dobře už jsem si ho uložila a zkusím
-
K tomuto receptu je sice málo komentíků, ale věřím, že až ho někdo zkusí, nezklame ho
. Díky
-
Recept se mi hodně líbí
a dokumentace ještě víc
+6
-
Bibinka:Bibi, šťávy je plný pekáč, podlévá se to, neboj. Já taky nemám ráda suchopár
. Já to jen nechtěla vylít na ten talíř
-
1974andrea: Andreo, to vypadá dost dobře, ale nevidím téměř žádnou šťávičku, tu mi musíme mít, aby to nebylo suché a já bych jí zaručeně vytvořila. Dávám ti i tak 5.boda
-
varilamyskakasicku:Děkuju Ivčo
, ještě pořád tě to nepustilo? Je to k vzteku tyhle chřipajzny, viď.
-
Zase dobrota a já jsem nemocná a dělám jen "rychlovky" - Andrejko,koukla jsem se až dnes na Tvá fota zahrady, písla jsem tam,no nádherné
-
Určitě moc dobré
+
-
Moc se mi líbí ta směs k potření masa, z "obyčejných" plněných zelných listů udělala něco extra
.
-
Plněné zelné listy jsou vynikající
a tohle bude určitě taky dobré
+