Kardinál

Pepinka Kuchařka: Pepinka

Doba přípravy: 1 1/2h asi 12 Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 25 názorů

Suroviny

8 vajíček
220 g cukr moučka
110 g cukr krupice
100 g hladká mouka
2-3 šlehačky
malinový džem(je nejlepší)
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 bílků zašleháme cukr krupici + špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
    Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem + 1 celým vejcem + hladkou mouku.

  2. Dáváme na plech zdobícím sáčkem tak, že z jednoho sáčku stříkáme na šířku plechu to znamená, že se nám na jeden plech vejdou dva korpusy. Sněhu dáváme tři řady a necháváme mezi řádkami mezeru. Mezi sníh, do připravených mezer, nastříkáme těsto tj. dvě řady těsta. Celkem má 1 korpus pět řad, necháme větší mezeru a uděláme to samé ještě jednou a dáme péct tak dlouho, dokud nemáme sníh trochu zlatavý, ale jen trochu.

  3. Až je upečeno, necháme vychladnout, jeden korpus namažeme džemem a postříkáme šlahačkou, položíme na to ten druhý korpus a ozdobíme šlehačkou a můžeme to nechat na chvíli v lednici, protože je tam šlehačka, tak ať nám to brzy nespadne. Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 731 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kardinál

  • Gabi1 Gabi1

    Dobrý den, pokud se ke šlehače přidá ztužovač nebo trocha moučkového cukru, šlehačka vydrží i 3 dny a nerozteče se. Tedy za předpokladu, že zákusek nezmizí okamžitě po vytvoření.:-) Mám vyzkoušeno!!!

    Odpovědět

  • Alex Alex(neregistrovaný)

    Tak včera jsem prvně ochutnala Kardinál z cukrárny v Otnicích, je to fakt mňamka, ale šlehačka nahoru už nepatří, jen pocukrované. Ale jinak si myslím, že to bude to samé a vypadá to velice podobně a asi vyzkouším i doma sama takže...:yes:

    Odpovědět

  • Pepinka Pepinka(autorka receptu)

    Ano Mášo jak jsme ti říkali jsem to já:yes::-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    JOŽI,nevím jestli jsi to Ty,ale učila ses v Prostějově?Napiš na e-meil mariepapsikova@seznam.cz

    Odpovědět

  • Pepinka Pepinka(autorka receptu)

    Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji:-)) je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky:-D:-D:-D no je prostě takový buclatý:-D:-*:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Nadja: Naděnko dva kousky jsem si odložila do mrazáku,tam jsou v relativním bezpečí! Ale rum ten není v bezpečí vubec nikde! Já koupím lahvinku Key rumu na pečení spoťřebuju dvě lžíce a pak ......Spočítala jsem si ,že na jeden koláč potřebuju o 7 Euro víc. Peču asi dva koláčky týdně ,spočítala jsem to a vyšlo mi 182 Euro ročně,jak je to pečení drahé!:-((

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Veronika.Hrozna: zamrazit? :-D:-D:-D a co - Tobě snad něco zbylo?
    To jedině upéct, když není nikdo doma !

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Severinko a Rebi, zrovna vy obě si můžete stěžovat, že byste něco nesvedly !!! :-D:-D:-D
    Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
    Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
    Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!:-D)
    Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
    A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
    Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
    Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
    Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
    http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tento výtečný řez jsem měla možnost ochutnat,ale ještě jsem nevytvořila:-8:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Už dávno vyzkoušeno, udělala jsem poloviční dávku-hrubá chyba !
    Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
    Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.

    Odpovědět

  • zerduska zerduska(neregistrovaná)

    jedla jsem to v Bratislavě v cukrárně, a bylo to vynikající, takže jsem ráda, že si to můžu udělat i vlastní tlapou. díky!

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Pepinka Pepinka(autorka receptu)

    I já byla nechápava,než jsem to začla dělat a to ještě před tím jsem se stokrát ptala jak na to:-D:-)):-p;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Holky na jazyku se rozplývá ,chut převažuje šlehačka a marmeláda,taky bych se raději nechala pozvat:-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    rebeka:máš pravdu i já bych se raději nechala pozvat;-);-):-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zakusek kardinal recepty moučník kardinálské řezy dort kardinál kardinál recept cukrářské zákusky z obrázky recepty vejce kardinál kardinalske rezy moučník kardinál dezert kardinal kardinal zákusek recept kardinalske rezy kardinal kardinál dort omáčka kardinál řezy kardinál kardinal řez kardinál řezy recept kardinal kardinální řezy kardinalove řezy