Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Radys1123

Ja delam takto:Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Kuchařka: MoniqueLaMutti
Doba přípravy: 30 minut Bramborová jídla 72 názorů

prev

next

Recept si oblíbilo 100 kuchařů
Recept se mi líbí

Suroviny
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád)6 větších brambor2 střední cibuleolej2 stroužky česnekusůlpepřsladká mletá paprikapálivá mletá paprikamajoránka250 ml smetany na vařeníhladká mouka

Postup přípravy receptu
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

Mezitím do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí.

Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdybychom nechali papriku déle, zhořkla by).

Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.

V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.

Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.

Podáváme s chlebem.

Naposledy jste si prohlédli