Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový kefírový koláč s ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Máme pro vás tip na koláč, nebo chcete-li buchtu, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce a pusťte se do pečení. Zvládne ho každý a hotovo je za pár minut.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 607 kJ /
2 774 kcal
Bílkoviny60,11 g
Tuky83,87 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy440,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Připravíme plech s vyšším okrajem, vymažeme ho a vysypeme moukou. Krok 2: Kefír smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou zchladlou heru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme vejce a vyšleháme řídké těsto. Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu a těsto poklademe libovolným ovocem nakrájeným na kousky. Krok 4: Pečeme asi 30 minut. Propečení zkoušíme píchnutím špejle. Po vytažení z moučníku musí zůstat špejle suchá. Krok 5: Koláč můžeme podávat dozdobený zakysanou smetanou.

TIP: Jak zpracovat letní ovoce

Zveřejněno 15. 7. 2009

Poznámka autorky aanicka

Koláč je výborný, vláčný a rychlý. Nám nejvíc chutná s borůvkami (mohou být i mražené).

TIP: zkuste použít ochucený kefír, např. na meruňkový koláč - meruňkový kefír! Ale dejte pak míň cukru, kefír je sladký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový kefírový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO0n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový kefírový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Na jednu polovinu jsem dala rebarboru a druhou modré blumy. Posypala jsem drobenkou. Skvělé. Zařadila jsem do své kuchařky.

Tak jsem koláč také upekla. Dala jsem tam švestky a lupínky mandlí a posypala jsem to žmolenkou. Je výborný :-):yes:

Výborná, křehká. Taky jsem pekla buchtu z kefíru, ale tato je lepší, takže vyměním ..... Děkuji :yes:

Zlaté kefíráky. Dělala jsem s borůvkami a kdybych holčinám do práce donesla minulý týden celý plech, tak bylo málo. Co budu povídat. Zítra dělám znova. Doporučuji kefír od Pilos z Lidlu. připadá mi hutnější než v papírových krabičkách. Ke kanadským borůvkám doporučuji do těsta vmíchat rumový či citronový cukr neb to se Vitaně opravdu povedlo. Dík za luxus recept. :-K

Dnes jsem ho pekla a je vynikajicí.:-K

Fabiánova Jana 21. 2. 2016 21:26
;-( jsou to skvělé recepty-děkuji ráda vyzkouším:-!

Anna: autorka píše, že těsto lije do .....vysypaného pekáče s vyšším okrajem....myslím, že bude vhodný spíš klasický pekáč (na buchty, kachnu atd. Na některých fotkách u receptu (lidí, co ho zkoušeli) je těsto vylité i na plech, kde ho bude ale dost nižší vrstva - někomu to stačí:-)

vyzerá veľmi dobre..na ako veký plech to asi je? chcela by som vyskúšať...

Právě vyndavám z trouby a vypadá skvěle, chválím a přidávám bodík:-))

výborná, dělala jsem z ochuceného kefíru a tak jsem ubrala cukr, Mňamka:-p:-p:-p:-p:-p

Michal Jeřábek 5. 2. 2012 10:43
www.toprecepty.czJe to velmi chutné:yes:

ivulinka opravdu krásné fotečky, už jsem ho dlouho nedělala a ty jsi mi na něj úplně udělala chuť :-p:-))

Výborný a rychlý koláč, spěchám s bodíkem a s obrázky:yes:

Výborný recept;-) Tento koláč doma dělávám, nejraději ho máme s meruňkama, dávám kompotované. Na vrch ještě drobenku se skořicovým cukrem a mletým perníkem.. Je to opravdu dobrota:-p

Tenhle koláč znám, dělám ho hodně často.Ovoce dávám jaké se mě dostane zrovna pod ruku. Čerstvé, mražené nebo i kompotované. Má ale jednu vadu, vždycky zmizí a každý říká že ještě pořádně neochutnal. Donutilo mě to že rovnou dělám z dvojité dávky.

Evamala: Na radu maminky nejdřív necham ovoce povolit na tacku s papírovou uterkou. Když je v mrazaku déle, obvykle pustí dost vody a pak se mi ovoce dost ponořilo do těsta a to navíc vodou ridlo a špatně se propekalo.

Zobrazit starší odpověď

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
kefírový koláč, koláč z kefíru, ovocný koláč z kefíru, kefírová buchta s ovocem, kefírová buchta s rybízem, kefírový ovocný koláč, ovocný koláč s kefírem, kefírová bublanina, hrnkový kefírový koláč, kefírový koláč s meruňkami, merunkový koláč s kefírem, koláč s kefírem, koláč s ovocem, bleskovy kolac, meruňkový kefírový koláč, recept bleskovy ovocny kolac, kefírový koláč s rybízem, kefírová buchta s jablky, koláč s kefíru, rychlý kefírový koláč

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, tuk hera, kefír, vejce, prášek do pečiva, ovoce, tuk, mouka hrubá, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu