Bramborový guláš
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky, nebo měkký salám a brambory. Je hustý a ani není třeba zahušťovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 27,87 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10G
Moje poznámka
Bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10G
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 29 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 3 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 3 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 8 hodinami
Tématické fráze:
bramborovy gulas,
bramborový guláš recept,
výborný bramborový guláš,
recept na bramborovy gulaš,
recept bramborový guláš,
bramborový guláš se salámem,
bramborovi gulaš,
recepty bramborový guláš,
gulaš,
guláš bramborový,
bramborovej guláš,
salámový guláš,
bramborový gu,
bramborový guláš top recepty,
jednoduchý bramborový guláš,
bramborový gulá,
recept na bramborovej guláš,
bramborov guláš,
bramborová guláš,
recepty na bramborový guláš
Suroviny:
brambory,
cibule,
salám měkký,
olej,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená sladká,
polévka gulášová v sáčku
Komentáře (15)
Kuchařka: MoniqueLaMutti
Doba přípravy: 30 minut Bramborová jídla 72 názorů
prev
next
Recept si oblíbilo 100 kuchařů
Recept se mi líbí
Suroviny
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád)6 větších brambor2 střední cibuleolej2 stroužky česnekusůlpepřsladká mletá paprikapálivá mletá paprikamajoránka250 ml smetany na vařeníhladká mouka
Postup přípravy receptu
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.
Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.
Mezitím do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí.
Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).
Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdybychom nechali papriku déle, zhořkla by).
Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.
Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.
Podáváme s chlebem.