Nepečená kokosová roláda

HankaPu Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené, Záviny, rolády 32 názorů

533

Suroviny

Na korpus:
500 g máslových sušenek
300 g moučkového cukru
6 lžic kakaa
6 lžic rumu
1 žloutek
5 lžic mléka
moučkový cukr na podsypání
Náplň:
200 g másla
200 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
1 sáček vanilkového cukru
strouhaný kokos
moučkový cukr na obalení
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme. Já jsem sušenky vložila do igelitového sáčku a válečkem rozdrtila najemno.

  2. V míse si smícháme cukr s kakaem, rumem, žloutkem a mlékem. Vypracujeme tvárnou hmotu a dáme do lednice uležet asi na 1 hod.

  3. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme.

  4. Pečící papír pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát. Potřeme ho kokosovou náplní a svineme do rolády. Roládu obalíme v cukru a kokosu. Zabalíme jí do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. Pak jí nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Zdroj: recept je ze staršího časopisu Vlasta.

Roláda je velká a pokud jí nesníme, vydrží v lednici dlouho. Já jsem použila máslové sušenky Club - Opávia. Pokud se nám zdá těsto moc tuhé, můžeme přidat více mléka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 007 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečená kokosová roláda

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Já si myslím, že žloutek nebo vajíčko tam vůbec nemusí být. :-))
    Právě jsem ji udělala a vůbec nemá chybu. Spíše bych přidala kousek másla.:yes:

    Odpovědět

  • Biton Biton

    Dnes jsem vyzkoušela Vaši roládu a je opravdu super - není to nic složitého a je i celkem rychlá. :-) Jen jsem si suroviny trochu pozměnila (dle surovin, co jsem měla doma) - do těsta jsem použila půl sáčku tmavých piškotů, malý sáček dětských piškotů a balíček Koka sušenek (a ani jsem nepřidávala kakao), trochu rumu, mléka a uvařené kávy. :-p A do krému jsem dala méně cukru! :yes: Určitě jsem nedělala naposledy! :yes::-p:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Gabriela78: Díky za fotku a jsem ráda, že roláda chutnala:-)

    Odpovědět

  • Gabriela78 Gabriela78

    moc dobrá!! přidala jsem i fotečku :-):yes:

    Odpovědět

  • Hanca1 Hanca1

    ja ju robievam ale nie vždy mi drži pohromade,kde je chyba?
    :-//

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Míša: daj kondenzované mlieko, napr. z tuby - jednu, dve polievkové lyžice...

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    mně by zajímalo, zda bych nějak mohla nahradit ten žloutek :/ chci aby byla roládka poživatelná min. týden...děkuji;-)

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    vypada vyborne jen se chci zeptat jake mleko se tam dava?

    Odpovědět

  • Iness Iness

    amy: S dovolením odpovím za autorku:-8.
    Syrový žloutek se má spotřebovat do 3 dnů, tak bych i roládu spotřebovala do stejného času;-). A co se týká toho rumu...myslím, že se nemusí nahrazovat ničím;-). Jen pokud by se s hmotou špatně pracovalo přidala bych po lžících mléko:-).

    Odpovědět

  • amy amy(neregistrovaný)

    Roládka vypadá úžasne a ráda bych ji udělala na vánoce. Ale nemáme rádi rum, tak bych se chtěla zeptat, čím jej můžu nahradit. Jsem začátečník a ráda bych se ještě zeptala, jak dlouho dopředu ji můžu udělat, když je tam žloutek. Moc děkuji za odpověď :-K

    Odpovědět

  • Dominika Dominika(neregistrovaná)

    Jakto, ýe vy jí máte tak nádherně vláčnou? přidala jsem více mléka a pořád je hrudkovatá není celá hnědá jako ta vaše.. :( co dělám špatně??

    Odpovědět

  • PEMA PEMA(neregistrovaný)

    Tyyyy jo tuhle roládu bych sežral celou sám, vypadá perfektně:-p. zkusim...

    Odpovědět

  • andrysek1 andrysek1

    ahojik vypada to super urco vyzkousim:-)

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    je to jedna z mých nejoblíbenějších... sice máme trošku jiný recept, ale nevadí... i tak je výborná

    Odpovědět

  • renyfis renyfis

    No to je paráda,určitě vyzkouším.Vypadá to docela že to bude rychlé a i to vypadá na mňamku,díky za recept:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo