

Nepečená kokosová roláda
Suroviny
- Na korpus:
- 500 g máslových sušenek
- 300 g moučkového cukru
- 6 lžic kakaa
- 6 lžic rumu
- 1 žloutek
- 5 lžic mléka
- moučkový cukr na podsypání
- Náplň:
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 200 g strouhaného kokosu
- 1 sáček vanilkového cukru
- strouhaný kokos
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme. Já jsem sušenky vložila do igelitového sáčku a válečkem rozdrtila najemno.
V míse si smícháme cukr s kakaem, rumem, žloutkem a mlékem. Vypracujeme tvárnou hmotu a dáme do lednice uležet asi na 1 hod.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme.
Pečící papír pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát. Potřeme ho kokosovou náplní a svineme do rolády. Roládu obalíme v cukru a kokosu. Zabalíme jí do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. Pak jí nakrájíme na plátky a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recept je ze staršího časopisu Vlasta.
Roláda je velká a pokud jí nesníme, vydrží v lednici dlouho. Já jsem použila máslové sušenky Club - Opávia. Pokud se nám zdá těsto moc tuhé, můžeme přidat více mléka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nepečená kokosová roláda
-
Roladu jsem dělala dnes dopadla výborně a je na mrazáku bude až na Vanoce tím jsem vyřešila ten žloudek který se má spotřebovat do tří dnů
-
Já si myslím, že žloutek nebo vajíčko tam vůbec nemusí být.
Právě jsem ji udělala a vůbec nemá chybu. Spíše bych přidala kousek másla. -
Dnes jsem vyzkoušela Vaši roládu a je opravdu super - není to nic složitého a je i celkem rychlá.
Jen jsem si suroviny trochu pozměnila (dle surovin, co jsem měla doma) - do těsta jsem použila půl sáčku tmavých piškotů, malý sáček dětských piškotů a balíček Koka sušenek (a ani jsem nepřidávala kakao), trochu rumu, mléka a uvařené kávy.
A do krému jsem dala méně cukru!
Určitě jsem nedělala naposledy!
-
Gabriela78: Díky za fotku a jsem ráda, že roláda chutnala
-
moc dobrá!! přidala jsem i fotečku
-
ja ju robievam ale nie vždy mi drži pohromade,kde je chyba?
-
Míša: daj kondenzované mlieko, napr. z tuby - jednu, dve polievkové lyžice...
-
mně by zajímalo, zda bych nějak mohla nahradit ten žloutek :/ chci aby byla roládka poživatelná min. týden...děkuji
-
vypada vyborne jen se chci zeptat jake mleko se tam dava?
-
amy: S dovolením odpovím za autorku
.
Syrový žloutek se má spotřebovat do 3 dnů, tak bych i roládu spotřebovala do stejného času. A co se týká toho rumu...myslím, že se nemusí nahrazovat ničím
. Jen pokud by se s hmotou špatně pracovalo přidala bych po lžících mléko
.
-
Roládka vypadá úžasne a ráda bych ji udělala na vánoce. Ale nemáme rádi rum, tak bych se chtěla zeptat, čím jej můžu nahradit. Jsem začátečník a ráda bych se ještě zeptala, jak dlouho dopředu ji můžu udělat, když je tam žloutek. Moc děkuji za odpověď
-
Jakto, ýe vy jí máte tak nádherně vláčnou? přidala jsem více mléka a pořád je hrudkovatá není celá hnědá jako ta vaše.. :( co dělám špatně??
-
Tyyyy jo tuhle roládu bych sežral celou sám, vypadá perfektně
. zkusim...
-
ahojik vypada to super urco vyzkousim
-
je to jedna z mých nejoblíbenějších... sice máme trošku jiný recept, ale nevadí... i tak je výborná