Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Raketa

U tvarohu je v závorce slovo "buřtík" - můžete prosím objasnit?? Omlouvám se, ale jsem kuchařský začátečník...:-8:-):-p

Vyrábím jogurt podobně, jen bez přidání sušeného mléka a dost mi vadí, že je poměrně řídký. Takže díky za tip se sušeným mlékem! Jen se chci zeptat, můžu použít mléko plnotučné? Obsah tuku mi nevadí, naopak. Např. při výrobě falešného marcipánu se podaří jen s polotučným, tak jestli tonení podobné.

Neumím si představit vařit chřest pul hodiny - to už je pak regulérní chřestová polívka. ;-) Já dávám chřest do vroucí vody a vařím max.8 minut - záleží na tloušťce stonků. Pak je krásně na skus, jak to má být. :-p:yes:

Recept: Kráva
Fakt smekam protoze je to umelecke dilo..:-K asi je to hloupa otazka, ale neni mi moc jasne jak se na fotkach z upeceneho testa vytvaruji ty nozicky a vubec cely ten tvar kravicky. Mohl by mi nekdo poradit co je to ta "puncovina"? Dekuji... ;-)

Zkousela jsem bramborove knedliky uz nekolikrat, ale pokazde je testo priserne lepive. Tak moc, ze kdyz z nej chci vyvalet valecky nebo neco ukoulet, musim pridat kvanta mouky. Ve finale se pak v hrnci rozpadnou. Prosim poradte, jsem z toho uz zoufala. Nebude to treba druhem brambor?? a ktere jsou na knedle nejlepsi??

tuhle polevu znám pod názvem Čokoládový Ganache a je skutečně bezkonkurenční! První poleva na světě co se neláme a je fantasticky měkká, sametová, heboučká - prostě vymazlená. :-p:-p:-p

Koláč dnes peču poprvé a právě je v troubě. Přidala jsem do tvarohu ještě rozinky a skořici - nemuselo by to být špatné :-p Také mi u receptu trochu chybí doba pečení, ale co... nejak to dopadne. Trochu mi ale dělá vrásky jak poznám, že už je hotový. :-?:-? Možná až tu vůni ucítí i sousedi...:-D

Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala ;-):yes: jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje.. :-p:-p:-p

takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!! :yes::yes::-p:-D

A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou :-D

dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??

Zkusila jsem a nepochybuji, ze za předpokladu dodržovaných instrukcí musí být perník luxusní :yes::yes: já jsem to bohužel přehnala s perníkovým kořením a taky to tak chutná nebo spíš nechutná. Pálí jako čert :-D:-D ale zkusím nabídnout manžílkovi a uvidíme jestli nemá afrodiziační účinky ;-):-D

Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..:-((

rebeka:jééé, děkuji MOC za první bodík! :-8 podle taťky, který mě tuhle pochoutku naučil by v rajdě kořenovku určitě neměla chybět. Ale je pravda, že hodně lidí ji nedává. Chce to vyzkoušet, co je lepší.;-)