Komentáře uživatele Raketa
Raketa
11. 3. 2014 17:03
Recept:
Ovocné pohlazení
U tvarohu je v závorce slovo "buřtík" - můžete prosím objasnit?? Omlouvám se, ale jsem kuchařský začátečník...




Raketa
30. 9. 2013 17:24
Recept:
Domácí jogurt - hustý
Vyrábím jogurt podobně, jen bez přidání sušeného mléka a dost mi vadí, že je poměrně řídký. Takže díky za tip se sušeným mlékem! Jen se chci zeptat, můžu použít mléko plnotučné? Obsah tuku mi nevadí, naopak. Např. při výrobě falešného marcipánu se podaří jen s polotučným, tak jestli tonení podobné.
Raketa
13. 6. 2012 09:55
Recept:
Chřest ala Bismarck
Neumím si představit vařit chřest pul hodiny - to už je pak regulérní chřestová polívka.
Já dávám chřest do vroucí vody a vařím max.8 minut - záleží na tloušťce stonků. Pak je krásně na skus, jak to má být. 



Raketa
20. 1. 2012 19:25
Recept:
Kráva
Fakt smekam protoze je to umelecke dilo..
asi je to hloupa otazka, ale neni mi moc jasne jak se na fotkach z upeceneho testa vytvaruji ty nozicky a vubec cely ten tvar kravicky. Mohl by mi nekdo poradit co je to ta "puncovina"? Dekuji...


Raketa
27. 9. 2011 10:35
Recept:
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Zkousela jsem bramborove knedliky uz nekolikrat, ale pokazde je testo priserne lepive. Tak moc, ze kdyz z nej chci vyvalet valecky nebo neco ukoulet, musim pridat kvanta mouky. Ve finale se pak v hrnci rozpadnou. Prosim poradte, jsem z toho uz zoufala. Nebude to treba druhem brambor?? a ktere jsou na knedle nejlepsi??
Raketa
8. 7. 2011 15:24
Recept:
Hebká hustá čokoládová poleva
tuhle polevu znám pod názvem Čokoládový Ganache a je skutečně bezkonkurenční! První poleva na světě co se neláme a je fantasticky měkká, sametová, heboučká - prostě vymazlená. 




Raketa
7. 7. 2011 18:28
Recept:
Drobenkový tvarohový koláč
Koláč dnes peču poprvé a právě je v troubě. Přidala jsem do tvarohu ještě rozinky a skořici - nemuselo by to být špatné
Také mi u receptu trochu chybí doba pečení, ale co... nejak to dopadne. Trochu mi ale dělá vrásky jak poznám, že už je hotový. 
Možná až tu vůni ucítí i sousedi...




Raketa
7. 7. 2011 10:48
Recept:
Sametová rajská omáčka
Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala 
jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje.. 






Raketa
6. 7. 2011 18:21
Recept:
Sametová rajská omáčka
takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!! 






Raketa
6. 7. 2011 17:54
Recept:
Sametová rajská omáčka
A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou

Raketa
6. 7. 2011 17:46
Recept:
Sametová rajská omáčka
dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??
Raketa
6. 7. 2011 17:31
Recept:
Báječný perník
Zkusila jsem a nepochybuji, ze za předpokladu dodržovaných instrukcí musí být perník luxusní 
já jsem to bohužel přehnala s perníkovým kořením a taky to tak chutná nebo spíš nechutná. Pálí jako čert 
ale zkusím nabídnout manžílkovi a uvidíme jestli nemá afrodiziační účinky 






Raketa
6. 7. 2011 17:21
Recept:
Sametová rajská omáčka
Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..

Raketa
6. 7. 2011 13:42
Recept:
Sametová rajská omáčka
rebeka:jééé, děkuji MOC za první bodík!
podle taťky, který mě tuhle pochoutku naučil by v rajdě kořenovku určitě neměla chybět. Ale je pravda, že hodně lidí ji nedává. Chce to vyzkoušet, co je lepší.


Přečtěte si Zobrazit více