Sváteční polévka z dýně hokkaido
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější. Na talíř ji zdobíme chlebovými krutonky a opraženými semínky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 180 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,19 g |
| Tuky | 126,50 g |
| Vláknina | 0,97 g |
| Cholesterol | 208 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 17,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Moje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Nejnovější recepty
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 10 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Cuketová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 2 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 3 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 3 hodinami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 3 hodinami
Halušky s brynzou
magdalenka před 4 hodinami
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
polévka z dýně hokaido,
svatecni dýňová polévka,
polevka hrachova z dýně hokaido,
polévka hokaido recept,
dýně hokkaido-recepty,
recept na polevku z dyně,
recept na polévku z dýně hokaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
česnek,
majoránka,
smetana ke šlehání,
krutony,
semínka dýňová,
slanina anglická
Komentáře (10)
( Zkuste dýňovou polévku z PEČENÉ hokkaido, kostky, pečící papír, trocha soli a žbibec česneku, do hodně měkka, rozmixovat, přidávat postupně při mixování - používám tyčák a vysokou nádobu- horkou vodu/zeleninový vývar, do žádoucí konzistence, dokořenit, na dokončení kousek másla nechat rozpustit....)
A že by se podobná políffka zahušťovala jinak, než dýní či bramborem jsem také ještě neviděl
No, všechno je někdy poprvé, že