Chřest ala Bismarck

Suroviny 2 porce

2 svazky chřest
6 lžic olivový olej
4 lžíce strouhaný parmazán
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme chřest tak, že odkrojíme zatvrdlé konce. Měkké části řádně omyjeme (daváme ale pozor, abychom nepoškodili špičky). Dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme asi 30 minut (každopádně do změknutí).

  2. Ke konci varu si na pánvi připravíme z vajec volská oka a můžeme podávat. Na talíř položíme uvařený chřest, zalijeme olivovým olejem, posypeme parmazánem a na závěr přidáme vejce.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je jednoduchy az primitivni, ale v dobe chrestu opravdu vdecny a ja ho delam doma casto. Mam na nem rada to, ze (krome chrestu) je slozen z ingredienci, ktere se doma vzdy najdou ;-)

Komentáře k receptu Chřest ala Bismarck

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Super receptík,jednoduchý a jistě i dobrý:-p:-p:-p:yes:Zelený chřest jsem dělala minulý týden,dělala jsem ho v páře;-)Mám ještě svazek bílého chřestu,tak to vyzkouším Baru podle tebe:-p:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autor receptu)

    Co se vareni tyce, po pravde receno jsem ho varila i dele (manzel se nejak zpozdil k veceri:-O;-):-D:-D ) Doba je samozrejme orientacni - uvedla jsem takovou, jakou to obycejne delam ja, jinak si kazdy muze upravit dle vlastnich potreb a prani. :-K Diky moc za hodnoceni a protoze je zatim stale chrestova sezona (alespon tady ano), vyzkousejte;-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také bych vařila kratší dobu, ale jinak to vypadá velmi dobře. (nejdou mi smajlíky, tak jako že se olizuju) Mám tu recept na kuřecí plátek se zeleným chřestem a kopicí parmazánu, tak vím, jaká je to dobrota.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Barunko, to je bezva!!:yes:

    Odpovědět

  • Raketa Raketa

    Neumím si představit vařit chřest pul hodiny - to už je pak regulérní chřestová polívka. ;-) Já dávám chřest do vroucí vody a vařím max.8 minut - záleží na tloušťce stonků. Pak je krásně na skus, jak to má být. :-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Baruško, krásný, jednoduchý recept, máš to i krásně nafoceno:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie(neregistrovaný)

    :-K:-KMoc hezký recept Barunko:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Baru, není 30 minut fakt moc?:-O:-O, já si také myslím, že po max. 10 - 15 min,musí být na skus. My neradi rozvařenou zeleninu, tys ale měla zelený chřest, že, podle fotky. Ten jsem, bohužel, ještě neměla možnost udělat.....

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Fakt 30 minut ? Jsem ho vařila deset a zdálo se mi, že byl hotový až moc :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: chřest recepty chřest recept jak udělat chřest recept chřest jak udělat bílý chřest recepty s chřestem recepty chřest recepty z chřestu co udelat z chřestu chtest recepty-chřest jak uxelat chrest chřest - recepty jak udělat chřestem bismarck ryba jak upravit bílý chřest chřestová polévka top recepty co udělat s chřestem jak udělat chtest chřest-recept