Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sametová rajská omáčka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

6. 7. 2011 15:06

Suroviny

Porce: 4 - 5

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 386 kJ / 331 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky33,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Raketa

7. 7. 2011 12:48

Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala ;-):yes: jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje.. :-p:-p:-p

Eliza Eliza

7. 7. 2011 12:42

Shodou okolností jsme na dnešek měli naplánovanou rajskou, tak byla podle tohoto receptu. Jen tu smetanu nechtěli všichni, přidal si jí jen někdo.
Posílám obrázky:-).

Raketa

6. 7. 2011 20:21

takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!! :yes::yes::-p:-D

spagetka spagetka

6. 7. 2011 20:10

Raketa:teď se nechechtej joooo - jasně je to perník na strouhání, ale bacha - můj mužíček při loňské soutěži u nás tam nastrouhal přesně ten tvůj perník se švestkama a soutěž vyhrál, máme supergril, nedělám si srandu - když jsem ale prošla rodinný recepty, oni dávali švestky a strouhali perník - takže????

Raketa

6. 7. 2011 19:54

A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou :-D

spagetka spagetka

6. 7. 2011 19:50

Jo hřebíček tlučený dávám taky, u toho perníku - to chce vyzkoušet chuť. Já dávám 2 PL a muž je pro dvojnásobek, takže je to opravdu o chuti ;-)

Raketa

6. 7. 2011 19:46

dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??

rebeka rebeka

6. 7. 2011 19:26

Raketa:já dávám cca 2l omáčky 1-1,5cm kousek skořice a ještě 3 hřebíčky;-):-)

spagetka spagetka

6. 7. 2011 19:25

Raketa:tak tam skořici nedávej a najdi si svou oblíbenou rajskou ;-), mimochodem já do rajské nedávám skořici ale perník :-p

Raketa

6. 7. 2011 19:21

Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..:-((

teodorka

6. 7. 2011 17:28

Rajská bez kořenovky není rajská.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.

Raketa

6. 7. 2011 16:47

svoji druhou rajsou jsem dělala na chatě bez receptu ale protože jsem ji ještě neměla tak zafixovanou v hlavě, zapoměla jsem tam dát tu kořenovku. A ten rozdíl jsem si uvědomila až zpětně, když jsem neměla žádný odpad ze zeleniny. Chuťový rozdíl prakticky žádný. :-O:-))

Raketa

6. 7. 2011 16:41

Bibinka:Děkuju za přivítání:-8:-) a tu závislost už teď začínám pozorovat. Pořád koukám na příspěvky a komentáře a na nejnovější recepty, a přemýšlím jestli nevložím nový recept, a možná se zapojím do dalších diskuzí atd.:-))

Bibinka Bibinka

6. 7. 2011 16:02

Raketa: Raketo, vítám tě v Topkové rodině jako nového dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a načerpala jsi tu plno dobrých receptů a pozor, na Topky může vzniknout nemoc zvanou Topzávislost;-):-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 7. 2011 15:55

Bývalá synova přítelkyně dělala hotelovku a tam také dávali kořenovou zeleninu do rajdy:-*od té doby jinak nedělám a smetany dávám jen trošku,ale do vajíčka s kořením přidávám asi 1cm celé skořice:-pTento recept je také zajímavý a líbí se mi:-p+3:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou

Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Sametová rajská omáčka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAGz