Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Severak

Dělal jsem loni, 2023, a vánočku jsem nechal kynout jak je v receptu. Bohužel, při pletení se mi copy trhaly, bylo mi od známé kuchařky řečeno, že je to překynuté. Opravdu se to má nechat kynout nejdřív 2 hodiny a pak opět 45 minut?

Recept vypadá dobře, bohužel v dnešní době, pokud nemáte možnost mít kuře z domácího chovu, takřka nepoužitelný. Proč? Protože Trikatelovo kuřata(Babiš?) plné vody a chemických solí co zadrží vodu v kuřeti, takže nepodlejete, ale při pečení vám v pekáči nejenom přibude téměř půl litru vody. Pak dát vývar nebo vodu je k ničemu. Ta voda je slaná až nechutně, a to se kuře ani nesolí. Kdo nevěří, ať vyzkouší třeba vykostit kuře a udělat - opéct prsa na pánvi bez soli. Prostě hnus velebnosti!!!

Očekával bych fazolačku z tvrdých fazolí. Tohle vypadá na moc velkou rychlovku. Na druhou stranu proč ne ;-). Jen já bych vynechal brambory. Moje slovenská bybička dělala bramboračku s kořenovou zeleninou. A nakonec po uvaření se přidaly dvě lžíce domácích vařených slížov (hrubé nudle) A to byla kalorická bomba na celý den:-)

Tak tahle pomazánka je , jak bych to nazval, strašně silná,:-O neboli jsou to treščí játra s troškou (fakt malou) másla. Prostě toho másla, nebo rostlinného či lučiny bych dal minimálně 150g. Dělal jsem si ji, ale byla moc játrová. Ty játra tam moc. Přidal jsem lučinu, 2 špetky soli a je to mňamka. :-DNa ozdobení kolečka ředkvičky.

Tak jsem zde nový. Vyzkoušel jsem dnes tento recept, vypadal lákavě. A fakt, dobrý. Jen jedna poznámka, ta sůl je tam absolutně zbytečná, protože jak grilkoření, tak sojovka, worchester a i maggi jsou tak slané, že i bez soli je to tak na hraně. Příště si vyberu koření bez soli a glutamatu. Ale jinak díky, chutný recept. Dal jsem si to z rýži. :yes: