Kuře à la husa

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 celé kuře
1 patka chleba
2 lžíce sádla - vepřové, husí, kachní
250 ml piva (dala jsem světlé)
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dáme dovnitř sádlo. Patku i se sádlem vložíme do kuřete a zajistíme párátky.

  2. Kuře položíme do pekáčku, podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme na 180-190°C , asi hodinu. Občas maso poléváme výpekem. Je-li třeba, přidáme trochu horké vody.

  3. Před dopečením kuře odkryjeme a dopečeme do křupava. Podáváme se zelím a knedlíkem, ale i s brambory je to dobré.

Poznámka

Recept není můj, znám ho už hodně let, ale úplně jsem na něj zapomněla. Až teď jsem na něho narazila v Receptáři, tak jsem si ho připomněla a upekla. Kuře, už když se peče, opravdu ta vůně připomíná pečení husy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 658 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře à la husa

Tématické fráze: kuře ala husa kuře jako husa kuře pečené jako husa recept kuře ala husa kure a la husa kure jako husa recept kuře ala kachna s černým pivem pečené kuře alá husa kuře ale husa recept na kuře ala husa kure ala husa recept pečené kuře jako husa kuře alá hus kuřealahusa recept kuře jako husa kuře alá husa se zelím kuře hako husa recepty kure ala husa pečené kuře jako kachna s černým pivem úplně jsem na něj zapomněla

Zapomněl/a jsem heslo