Kuře à la husa

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 minut příprava , 60 minut tepelná úprava 15 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 minut příprava , 60 minut tepelná úprava 15 názorů

Suroviny

1 celé kuře
1 patka chleba
2 lžíce sádla - vepřové, husí, kachní
250 ml piva (dala jsem světlé)
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dáme dovnitř sádlo. Patku i se sádlem vložíme do kuřete a zajistíme párátky.

  2. Kuře položíme do pekáčku, podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme na 180-190°C , asi hodinu. Občas maso poléváme výpekem. Je-li třeba, přidáme trochu horké vody.

  3. Před dopečením kuře odkryjeme a dopečeme do křupava. Podáváme se zelím a knedlíkem, ale i s brambory je to dobré.

Poznámka od kuchařky

Recept není můj, znám ho už hodně let, ale úplně jsem na něj zapomněla. Až teď jsem na něho narazila v Receptáři, tak jsem si ho připomněla a upekla. Kuře, už když se peče, opravdu ta vůně připomíná pečení husy.

Komentáře k receptu Kuře à la husa

  • Severak Severak

    Recept vypadá dobře, bohužel v dnešní době, pokud nemáte možnost mít kuře z domácího chovu, takřka nepoužitelný. Proč? Protože Trikatelovo kuřata(Babiš?) plné vody a chemických solí co zadrží vodu v kuřeti, takže nepodlejete, ale při pečení vám v pekáči nejenom přibude téměř půl litru vody. Pak dát vývar nebo vodu je k ničemu. Ta voda je slaná až nechutně, a to se kuře ani nesolí. Kdo nevěří, ať vyzkouší třeba vykostit kuře a udělat - opéct prsa na pánvi bez soli. Prostě hnus velebnosti!!!

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Eja57: Tam se nedává půl chleba, jen malá odkrojená patka, do které se vloží ten kousek sadla. Nevycpává se celé a téměř se to rozpeče. To je malý kousek, který by určitě nestal za to sušení.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    bystrouska: rozdrobit, usušit, uschovat - na zahuštění guláše třeba? ( nebo sníst s kouskem sýra, salámu...)

    Odpovědět

  • vincentka vincentka

    ale to byla taková mňamka:):):) dík

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Kuře vypadá výtečně:yes:. Co se udělá s vydlabanou střídkou:-?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    mika59: vyhodit:-O nikdy:-!
    To vycpání kuřete "sádlovou patkou" se mi líbí, neznám, vyzkouším.
    Kurča je vděčné ptactvo na různé úpravy, recept mi připomněl, že už jsem dlouho nedělala kuře nacpané kysaným zelím a kousky paprikové klobásky, do pekáče ještě pro chuť kousek bůčku a zbytek zelí - s bramborovým knedlíkem:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Madula: Ta malá patka co se tam dá se rozpeče. Tak buď se sní..je nasáklá šťávou, nebo se vyhodí. U nás, ale ne.;-) Taky se může rozmixovat s vypečenou šťávou..

    Odpovědět

  • Madula Madula

    :-O a co s tím chlebem po upečení - co je v kuřeti ;-)

    Odpovědět

  • vejma vejma

    Výborné, pro velký úspěch dělám dnes podruhé pro návštěvu:-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Jaroslav55: Budu ráda...:-K

    Odpovědět

  • Jaroslav55 Jaroslav55

    No to by som mohol skúsit.:-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Já podlévám černým pivem, je to úžasně dobré !

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • malinab malinab

    to my si dáme hned zítra anebo v neděli ! :-)

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    to bych si hned dala:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře ala husa kuře jako husa kuře pečené jako husa recept kuře ala husa kure a la husa pečené kuře jako husa kure ala husa recept kure jako husa recept kuře ala kachna s černým pivem pečené kuře alá husa kuře ale husa kuře recepty recept na kuře ala husa recept kuře jako husa kure a la husa recept recepty na kuře kuře šla husa recepty kure ala husa kuře alá hus kuře ale husa recept