Z.Brnková: 1kg na menší kousky pokrájené meruňky,1/2 kg cukr krupice,1/2 káv.lžičky kyseliny citron.,Gelfix extra 2/1
-Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru + kyselina citron.
-směs smícháme s ovocem a dáme vařit (mícháme-stále )
-vaříme 1 minutu - přisypeme zbytek cukru (mícháme - stáhneme tvořící se pěnu) vaříme 10 minut
-naplňené sklenky otočíme na 5 minut dnem vzhůru - HOTOVO
Už moje babička mi říkala,že je lepší dělat menší množství na vícekrát,včera jsem dělal třešňovou marmeládu 4kg +4xGelfix extra 2/1,4 várky,ale výsledek je v poho,zkuste to
Chtěl jsem se zeptat,když jsem to zelí dělal,dotáhl jsem je nafest,až pak jsem se dočetl,že se mají dotáhnout přiměřeně.Dnes je to 16 den,otevřel jsem jednu,vyvilila se voda,zelíčko je super,dolil jsem schovanou šťávou,kterou mám v chladu schovanou od nakládání.Teď mi jde o to,jestli stačí to víčkou rukou dotáhnou nafest,a schovat již do chladu,nebo jestli je třeba klasické sterilování (20minut - 80stupňů).Bojím se,když to dotáhnu nafest rúčo,aby se nezačalo kazit.Děkujem všem,za odpověd.
-Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru + kyselina citron.
-směs smícháme s ovocem a dáme vařit (mícháme-stále )
-vaříme 1 minutu - přisypeme zbytek cukru (mícháme - stáhneme tvořící se pěnu) vaříme 10 minut
-naplňené sklenky otočíme na 5 minut dnem vzhůru - HOTOVO
Už moje babička mi říkala,že je lepší dělat menší množství na vícekrát,včera jsem dělal třešňovou marmeládu 4kg +4xGelfix extra 2/1,4 várky,ale výsledek je v poho,zkuste to