Srnčí krk na česneku

suslajda Kuchařka: suslajda

Doba přípravy: 20 min.+2 hod.pečení 4 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

Srnčí krk
3 cibule
1 velká palice česneku
snítka šalvěje
snítka rozmarýnu
2-3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
6 kuliček celého pepře
150 g gazdovské slaniny (může být jiná)
sůl
2 lžičky koření na divočinu
podle potřeby vývar (měla jsem masový bujon Kuchárek)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem, posolíme a posypeme kořením na divočinu.

  2. Cibuli, zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče. Přidáme bylinky a koření. Maso podlijeme trochou vývaru, dáme do trouby předehřáté na 250°, pečeme asi 30 min., pak ztlumíme na 190° a za občasného podlévaní a přelévání výpekem dopečeme.

  3. Když je maso měkké, tak ho vyndáme (udržujeme v teple). Výpek přecedíme, propasírujeme, necháme zredukovat, vložíme zpět maso a obědváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí krk na česneku

Tématické fráze: srnčí krk srnčí krk recept srnčí krk recepty srnčí krk pečený pečený srnčí krk srnčí maso krk recepty recept na srnčí krk recepty srnčí krk jeleni krk recept pečený jelení krk recept srnčí krk recepty na srnčí krk srnčí pečeně recept srnčí pečeně jelení krk recepty jelen na česneku srnčíkrk srnčíkrk jelení krk jelen krk

Zapomněl/a jsem heslo