Kapusta od babičky

nofrona Kuchařka: nofrona

Zeleninová jídla 66 názorů

Suroviny

1 kapusta
1/2 kg brambor
2 cibule
palice česneku
sádlo
voda
mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 81 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do většího hrnce dáme osmažit nakrájené cibule na sádle, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Rozmícháme mouku ve vodě a přilijeme ke kapustě. Vaříme, dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

Poznámka

Tento recept jsem hledala a nenašla, tak pokud někdo najde, tak ať ho admini smáznou.

Brambory vařené v kapustě mají báječnou chuť, Babička ji ještě přelívala opraženou slaninou, nakrájenou na kostičky. Já ji bohužel nekoupila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 844 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapusta od babičky

  • Valis Valis

    Klasika, kterou jsem strašně dlouho nedělala. Moc jsme si pochutnali :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Ano, Bohynovka má pravdu - díky - proto fotku mažu.

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Colombo, for teto kapusty je, ze se vari s bramborem. Ty mas maso v kapuste s varenym bramborem jako prilohou.
    Jinak presne takto delavala kapustu i moje babicka a dnes ja, oproti receptu pridavam kmin. A vzdy s dusenym hovezim.

    Odpovědět

  • cigorka cigorka

    Milujem túto kelovú omáčku, ale nakoniec trochu smotany:-)

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    jan.alois: :yes:

    Odpovědět

  • kvetina kvetina

    vyzkouším:-)

    Odpovědět

  • Artaban Artaban

    Kel pode toho receptu vařím už delší dobu a stále všem moc chutná. Přidávám trochu anglické,ať je to veselejší, fakt je to boží :-8 ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Chutilo. :yes: Pridávam, fotečku a bodík. ;-)

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    https://www.toprecepty.cz/recept/10465-kapusta-ham--ham/ Kapustu vařit vždy bez pokličky. Košťálové výpary se nedostanou do jídla a kapusta nemá tu košťálovou příchuť. Přidávám můj recept kdo ochutnal nevaří jinou. Dávám bodík :-p

    Odpovědět

  • ja106b ja106b

    Dělám stejně, jen na začátek dávám nadrobno nakrájený točený salám a pak je to bez přílohy<3 A je to mňamka, doporučuji:-p

    Odpovědět

  • ringo ringo(neregistrovaný)

    Já , až je uvařeno , tak přidám trochu majoránky:-)

    Odpovědět

  • Georgino Georgino(neregistrovaný)

    To jste mě navnadili. Zítra se to pokusím ukuchtit. <3

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Kel je lidový (moravský) název, v prodejnách se zeleninou píší kapusta. Zrovna dnes jsem kel vařila z vlastní zahrady, já do něj dávám ještě 2 rozkvedlaná vajíčka. K tomu vepřové maso na přírodní způsob a oběd nemá chybu...

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Kapusta se vaří bez poklice ,zelí a ostatní košťáloviny také. Jinak jsou cítit právě po tom košťálu.:-((

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

    :-KMOC JI MÁM RÁDA:-D:-D:-p:-p:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: kapusta recepty kapusta s bramborem kapusta kapusta recept recepty kapusta recepty z kapusty recept na kapustu vařená kapusta vařená kapusta s bramborem kapusta od babičky recepty na jídla z kapusty recept kapusta pokrmy z kapusty dusena kapusta recepty na kapustu vařeni kapusty jak se vari kapusta recept z kapusty výborná kapusta jídlo z kapusty

Zapomněl/a jsem heslo