Kapusta od babičky

nofrona Kuchařka:

Zeleninová jídla 56 názorů

542
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Suroviny

1 kapusta
1/2 kg brambor
2 cibule
palice česneku
sádlo
voda
mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Bramboby si oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do většího hrnce dáme orestovat nakrájené cibule na sádle, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalejeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Rozmícháme si mouku ve vodě a přilejeme ke kapustě. Vaříme dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

Poznámka

Tento recept jsem hledala a nenašla, tak pokud někdo najde, tak ať ho admini smáznou.

Brambory vařené v kapustě mají báječnou chuť, Babička ji ještě přelívala opraženou slaninou, nakrájenou na kostičky. Jí ji bohužel nekoupila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 500 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kapusta od babičky

  • ringo ringo(neregistrovaný)

    Já , až je uvařeno , tak přidám trochu majoránky:-)

    Odpovědět

  • Georgino Georgino(neregistrovaný)

    To jste mě navnadili. Zítra se to pokusím ukuchtit. <3

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Kel je lidový (moravský) název, v prodejnách se zeleninou píší kapusta. Zrovna dnes jsem kel vařila z vlastní zahrady, já do něj dávám ještě 2 rozkvedlaná vajíčka. K tomu vepřové maso na přírodní způsob a oběd nemá chybu...

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Kapusta se vaří bez poklice ,zelí a ostatní košťáloviny také. Jinak jsou cítit právě po tom košťálu.:-((

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

    :-KMOC JI MÁM RÁDA:-D:-D:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    Simona Skolakova: Na Slovácku také kel:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zuzanaka : Simča má pravdu, slovensky se naše kapusta se řekne kel a a naše zelí se na Slovensku řekne jako kapusta ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Zuzanaka : já si myslím,že slovensky je to kel a česky se řekne kapusta;-) ale je to jedna a tatáž zelenina;-)

    Odpovědět

  • Zuzanaka Zuzanaka (neregistrovaný)

    Ako to je vlastne s tým receptom? Je to kel, či kapusta :-O

    Odpovědět

  • Arimohard Arimohard(neregistrovaný)

    Já má ráda kapustu s vepřovým masíčkem. Plecko na kostičky na cibulce osmahnu a okořením <3pepřem,kmínem,česnekem,vydusím na tuk,zasypu moukou a udělám zásmažku,potom přisypu brambory na kostky a zaliji bujonem. Když jsou brambory téměř měkké,dosypu kapustou nakrájenou na proužky a přidám majoránku! Povařím do změknutí kapusty a je to mňamka!

    Odpovědět

  • Miroku Miroku

  • orchidej orchidej(neregistrovaný)

    ja zahuštuji zasmaškou:-)

    Odpovědět

  • malyLibor malyLibor

    Jednoduché, chutné a když se vynechá ta mouka, tak i zdravé jídlo. Taky ji takhle miluju. :yes:

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Takovou kapustu uz varila moje maminka, jeji maminka taktez a ja taky. A to je me pres sedesat..... Uz jsem varila kapustu na vice zpusobu, ale takhle ji mame nejradeji.:-8

    Odpovědět

  • DitaD DitaD

    Podle své babičky dělávám podobnou - jen brambory na kolečka a rovnou do hrnce s kapustou - jakmile jsou měkké, pomačkám udělátkem na br.kaši a tím není třeba zahušťovat. Do hotového "kelu" rozemnu majoránku. K tomuhle jídlu jsme naučení na přírodní maso na česneku - ta šťáva za masa na kapustě...mňamózní ;) Vyzkoušejte. Já ji budu vařit v sobotu, tak vyfotím ..

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo