Kapusta od babičky

nofrona Kuchařka:

Zeleninová jídla 58 názorů

546
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Suroviny

1 kapusta
1/2 kg brambor
2 cibule
palice česneku
sádlo
voda
mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do většího hrnce dáme osmažit nakrájené cibule na sádle, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Rozmícháme mouku ve vodě a přilijeme ke kapustě. Vaříme, dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

Poznámka

Tento recept jsem hledala a nenašla, tak pokud někdo najde, tak ať ho admini smáznou.

Brambory vařené v kapustě mají báječnou chuť, Babička ji ještě přelívala opraženou slaninou, nakrájenou na kostičky. Já ji bohužel nekoupila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 022 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapusta od babičky

  • jan.alois jan.alois

    https://www.toprecepty.cz/recept/10465-kapusta-ham--ham/ Kapustu vařit vždy bez pokličky. Košťálové výpary se nedostanou do jídla a kapusta nemá tu košťálovou příchuť. Přidávám můj recept kdo ochutnal nevaří jinou. Dávám bodík :-p

    Odpovědět

  • ja106b ja106b

    Dělám stejně, jen na začátek dávám nadrobno nakrájený točený salám a pak je to bez přílohy<3 A je to mňamka, doporučuji:-p

    Odpovědět

  • ringo ringo(neregistrovaný)

    Já , až je uvařeno , tak přidám trochu majoránky:-)

    Odpovědět

  • Georgino Georgino(neregistrovaný)

    To jste mě navnadili. Zítra se to pokusím ukuchtit. <3

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Kel je lidový (moravský) název, v prodejnách se zeleninou píší kapusta. Zrovna dnes jsem kel vařila z vlastní zahrady, já do něj dávám ještě 2 rozkvedlaná vajíčka. K tomu vepřové maso na přírodní způsob a oběd nemá chybu...

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Kapusta se vaří bez poklice ,zelí a ostatní košťáloviny také. Jinak jsou cítit právě po tom košťálu.:-((

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

    :-KMOC JI MÁM RÁDA:-D:-D:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    Simona Skolakova: Na Slovácku také kel:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zuzanaka : Simča má pravdu, slovensky se naše kapusta se řekne kel a a naše zelí se na Slovensku řekne jako kapusta ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Zuzanaka : já si myslím,že slovensky je to kel a česky se řekne kapusta;-) ale je to jedna a tatáž zelenina;-)

    Odpovědět

  • Zuzanaka Zuzanaka (neregistrovaný)

    Ako to je vlastne s tým receptom? Je to kel, či kapusta :-O

    Odpovědět

  • Arimohard Arimohard(neregistrovaný)

    Já má ráda kapustu s vepřovým masíčkem. Plecko na kostičky na cibulce osmahnu a okořením <3pepřem,kmínem,česnekem,vydusím na tuk,zasypu moukou a udělám zásmažku,potom přisypu brambory na kostky a zaliji bujonem. Když jsou brambory téměř měkké,dosypu kapustou nakrájenou na proužky a přidám majoránku! Povařím do změknutí kapusty a je to mňamka!

    Odpovědět

  • Miroku Miroku

  • orchidej orchidej(neregistrovaný)

    ja zahuštuji zasmaškou:-)

    Odpovědět

  • malyLibor malyLibor

    Jednoduché, chutné a když se vynechá ta mouka, tak i zdravé jídlo. Taky ji takhle miluju. :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo