

Koláčky z kysaného zelí
Suroviny cca 40 ks
- 500 g kysaného zelí
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g rozpuštěného másla (oleje)
- 1 vajíčko
- 1/2 prášku do pečiva
- pepř
- sůl
- 1 vajíčko
- tvrdý sýr (ne Eidam, ale výraznější sýr, já dávám Volovec)
Postup přípravy receptu
Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme nadrobno.
V mise zmiešame kapustu, múku s práškom do pečiva, roztopeným maslom, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujeme cesto.
Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých vytvarujeme najprv guľôčky a potom ich sploštíme.
Každý koláčik potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
Pečieme pri strednej teplote doružova.
Podávame teplé k čaju alebo studené.
Poznámka od kuchařky
Koláčky sú najlepšie v ten deň, kedy sa upiekli, sú chrumkavé.
Volovec vyrába sabinovská mliekáreň, je to vynikajúci syr : http://www2.milkagro.sk/index.php?page=240&type=bl...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koláčky z kysaného zelí
-
to vypadá zajímavě, zelí já můžu i do buchet
-
Jana Remkova: Janka, môžeš použiť akýkoľvek syr výraznejšej chuti, Eidam nie, ten je nevýrazný, ale zase nič by sa nestalo, keby si dala aj Eidam
Ďakujem všetkým -
Terezko, Volovec neznám, ale určitě bych si poradila. Nádherné foto a skvělý nápad
-
Chutné koláčky s krásným aranžmá
-
Ja upekla,misto masla sadlo, misto kyp. prašku droždi, to je tak dobre, dekuji za vyborny recept, nevedela jsem co s kyselym zelim, ktere mam doma, ted ho využiji.
-
Napad jak využit kysele domaci zeli, a ten krasny košiček ....
-
ze zelí zkusím cokoliv.
-
Nádhera
Moc se mi líbí
-
Vypadá super, určitě vyzkošíme
-
Nebezpečně dobré!!!
-
Ďakujem
-
Povedené koláčky
+
mám uložené, měla bych vyzkoušet
-
To bych si dala, pečivo se zelím já ráda
+
-
To vypadá Terezko moooc dobře
-
magdalenka: Ja tiež