Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory

yanull yanull
Francouzské brambory

Pravé francouzské brambory se připravují ze syrových brambor. U nás většinou z vařených - do vymazané zapékací misky se rovnají plátky brambor, které se ochutí a prokládají cibulí a masem, nejčastěji uzeným. Poslední je vrstva brambor, která se zalije vajíčky, rozmíchanými ve smetaně. Pokrm se zapéká v horké troubě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Empanadas

Empanadas jsou šátečky z křehkého máslového těsta, které se plní různými nádivkami - masovou,… Číst dál

Empanadas

Enchilada

Enchilada je tradiční pokrm mexické kuchyně. Potřebujeme na něj kukuřičnou tortillu, kterou… Číst dál

Enchilada

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Fajitas

Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál

Fajitas

Falešná svíčková

Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze… Číst dál

Fazole

Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou… Číst dál

Fazole

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli