Arašídovo-čokoládové kostky

Miquel Kuchař: Miquel

Cukroví , Nepečené 2 názory

Suroviny

200 g mléčné čokolády
100 g bílé čokolády
7 lžic jemného arašídového másla bez přidaného cukru a soli
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Formu (19x10cm) vyložíme potravinářskou fólií.

  2. 100 g mléčné čokolády rozehřejeme a smícháme s dvěma lžícemi arašídového másla. Hmotu přemístíme do formy, rovnoměrně rozprostřeme a párkrát formou klepneme o pracovní desku. Dáme na 5 minut do mrazáku.

  3. Rozpustíme bílou čokoládu a smícháme ji s třemi lžícemi arašídového másla. Hmotu navrstvíme na předchozí vrstvu z mléčné čokolády a dále pokračujeme jako v bodě 2.

  4. Rozpustíme zbytek mléčné čokolády, smícháme ji s dvěma lžícemi arašídového másla a rozprostřeme na vrstvu z bílé čokolády. Dáme ztuhnout do lednice.

  5. Po ztuhnutí vyndáme z formy a krájíme na menší kostky. Skladujeme v lednici.

Poznámka

Já čokoládu rozehřívám v mikrovlnce. Každých 30 vteřin mikrovlnku zastavím a čokoládu promíchám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 438 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Arašídovo-čokoládové kostky

  • Andyscha Andyscha

    Super nápad, děkuji. :-) Nevěděla jsem, jak využít arašídové máslo, a toto je prostě pecka. Jednoduché, rychlé, mňam. :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    A nahoru slaný karamel<3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z arašídového másla