Nutriční hodnoty (Skořicové závinky s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 484 kJ / 4 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,93 g |
| Tuky | 67,73 g |
| – nasycené | 10,65 g |
| – nenasycené | 49,58 g |
| –– mononenasycené | 29,93 g |
| –– polynenasycené | 19,64 g |
| ––– omega 3 | 4,09 g |
| Vláknina | 29,61 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 753,38 g |
| – cukry | 156,84 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 42 g 42 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 malá lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce oleje (nebo tuku) | Olej řepkový | 38.5 ml |
| 3,5 hrnku 3,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 875 g |
| 1/2 1/2 malé lžičky skořice do těsta | Skořice ceylonská | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| rozinky | Rozinky | |
| sušené brusinky | Brusinky sušené | |
| cukr | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| vejce na pomazání | Vejce slepičí |