Nutriční hodnoty (Rebarborovo-švestkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 271 kJ / 5 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,95 g |
| Tuky | 191,67 g |
| – nasycené | 112,55 g |
| – nenasycené | 70,10 g |
| –– mononenasycené | 59,76 g |
| –– polynenasycené | 10,34 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 672 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 869,20 g |
| – cukry | 587,20 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 200 g 200 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 400 g 400 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 400 g |
| 300 g 300 g švestek (čerstvé nebo kompotované) | Švestky čerstvé | 300 g |
| 100-150 g 100-150 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 3 3 bílky | Vaječný bílek | 99 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový |