Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valašská kyselica ze Vsetína)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 922 kJ /
937 kcal
Bílkoviny18,60 g
– z toho živočišné bílkoviny4,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,80 g
Tuky61,54 g
– nasycené40,44 g
– nenasycené18,54 g
–– mononenasycené16,16 g
–– polynenasycené2,38 g
––– omega 30,62 g
Vláknina26,66 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,08 g
Sůl10,20 g
Sacharidy67,10 g
– cukry36,18 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
2-3 2-3 klobásy Klobása
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
hladká mouka na zahuštění (dle potřeby) Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.