Nutriční hodnoty (Letní fazolková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 601 kJ / 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,67 g |
| Tuky | 32,11 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 24,94 g |
| –– mononenasycené | 17,51 g |
| –– polynenasycené | 7,43 g |
| ––– omega 3 | 1,86 g |
| Vláknina | 23,43 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 49,10 g |
| – cukry | 15,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| voda | Voda | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| Podravka | Kořenící směs sypká |