Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s křemenáči)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 334 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny59,91 g
– z toho živočišné bílkoviny2,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny56,97 g
Tuky64,67 g
– nasycené21,49 g
– nenasycené42,73 g
–– mononenasycené30,30 g
–– polynenasycené12,44 g
––– omega 33,27 g
Vláknina70,53 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy141,39 g
– cukry12,59 g
––– laktóza3,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 120 g
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
200 g 200 g červené čočky Čočka červená neloupaná 200 g
1,25 l 1,25 l zeleninového vývaru (i z kostky) Vývar zeleninový 1250 ml
350 g 350 g křemenáčů Křemenáč osikový čerstvý 350 g
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
svazek svazek petrželky Petržel nať čerstvá
100 g 100 g sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový 15 g
1 lžička 1 lžička kari Kari 5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.