Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s křemenáči)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 334 kJ / 1 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,97 g |
| Tuky | 64,67 g |
| – nasycené | 21,49 g |
| – nenasycené | 42,73 g |
| –– mononenasycené | 30,30 g |
| –– polynenasycené | 12,44 g |
| ––– omega 3 | 3,27 g |
| Vláknina | 70,53 g |
| Cholesterol | 87 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 141,39 g |
| – cukry | 12,59 g |
| ––– laktóza | 3,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
| 1,25 l 1,25 l zeleninového vývaru (i z kostky) | Vývar zeleninový | 1250 ml |
| 350 g 350 g křemenáčů | Křemenáč osikový čerstvý | 350 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| svazek svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 100 g 100 g sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |