Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s křemenáči)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 334 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,97 g |
Tuky | 64,67 g |
– nasycené | 21,49 g |
– nenasycené | 42,73 g |
–– mononenasycené | 30,30 g |
–– polynenasycené | 12,44 g |
––– omega 3 | 3,27 g |
Vláknina | 70,53 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 141,39 g |
– cukry | 12,59 g |
––– laktóza | 3,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
1,25 l 1,25 l zeleninového vývaru (i z kostky) | Vývar zeleninový | 1250 ml |
350 g 350 g křemenáčů | Křemenáč osikový čerstvý | 350 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
svazek svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | |
100 g 100 g sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |