Nutriční hodnoty (Krémová dubáková /praváky/ polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 226 kJ / 2 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 204,27 g |
– nasycené | 106,42 g |
– nenasycené | 93,40 g |
–– mononenasycené | 63,31 g |
–– polynenasycené | 30,09 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 18,45 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 944 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 62,70 g |
– cukry | 13,65 g |
––– laktóza | 6,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g houby (dubáky - praváky (môžu byť aj sušené), pokrájané na plátky) | Hřib čerstvý | 200 g |
4 4 stredne veľké brambory (pokrájané na malé kostky) | Brambor zimní | 200 g |
1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kořenová petržel (nastrouhaná na hrubo) | Petržel kořenová čerstvá | |
250 ml 250 ml sladké smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g uzené slaniny (nakrájané na proužky - může byť i anglická slanina) | Špek | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje (olivového oleje) | Olej slunečnicový | 33 ml |
tymián | Tymián sušený | |
kmín | Kmín | |
50 g 50 g čerstvého masla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
voda | Voda |