Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová dubáková /praváky/ polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 226 kJ /
2 205 kcal
Bílkoviny19,75 g
– z toho živočišné bílkoviny7,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,40 g
Tuky204,27 g
– nasycené106,42 g
– nenasycené93,40 g
–– mononenasycené63,31 g
–– polynenasycené30,09 g
––– omega 30,99 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 944 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy62,70 g
– cukry13,65 g
––– laktóza6,65 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g houby (dubáky - praváky (môžu byť aj sušené), pokrájané na plátky) Hřib čerstvý 200 g
4 4 stredne veľké brambory (pokrájané na malé kostky) Brambor zimní 200 g
1 1 malá mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kořenová petržel (nastrouhaná na hrubo) Petržel kořenová čerstvá
250 ml 250 ml sladké smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 250 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
50 g 50 g uzené slaniny (nakrájané na proužky - může byť i anglická slanina) Špek 50 g
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje (olivového oleje) Olej slunečnicový 33 ml
tymián Tymián sušený
kmín Kmín
50 g 50 g čerstvého masla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
voda Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.