Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1100 názorů

5587
Recept si zatím oblíbilo 587 kuchařů

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 587 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 409 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • sabipupp sabipupp

    Krásná fotka :-K

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    Krásná fotka :-K

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Perník je nadýchaný jako obláček, ale příště místo marmelády dám med. Nějak tam chybí chuť a vůně medu. Jinak moc dobrý.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    hAnko a gelnarko děkuji Vám a udělali jste mi radost :-K:yes:

    Odpovědět

  • hAnko hAnko(neregistrovaný)

    Pečeno s pudinkem i bez, když jsem ho doma zrovna neměla, ale přepadla nás chuť na sladké. :) Určitě vyzkoušejte, můžeme se ho přímo "užrat". :D Moc díky za recept, už přes rok je u nás tradiční stálicí. :)

    Odpovědět

  • gelnarka gelnarka(neregistrovaná)

    Perník je dobrý při "rozležení" do druhého dne. Polevu nepoužívám.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    cita-m: mám z toho radost, díky :yes:

    Petra : děkuji, že jsi ho udělala a že chutná :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra (neregistrovaný)

    Je boží, jiný už nepeču :-Q

    Odpovědět

  • cita-m cita-m

    Dnes upečeno, polili jsme čokoládou a posypali kokosem, mňamka :-):yes:
    sice bez pudingu, ale je vynikající :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    CLARIK: Péct na 18O-200°C

    Odpovědět

  • CLARIK CLARIK(neregistrovaný)

    Na kolik stupňů doporučujete prosím péct? :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    kirmi: Kirmi, velmi děkuji za takovou chválu a moc mě to těší :yes:

    Odpovědět

  • kirmi kirmi(neregistrovaný)

    Opravdu Andelsky nadychany pernik, delam ho uz tak po 100ty a pokazdy skele chutna nam i chlapum v praci. nikdy jsem tam sice nedal cokopudink, ja ho nikdy totiz doma nenasel :-( ale i tak je super. myslim si ze kakao bohate staci. pekl jsm ho v babovkove forme, v malym pekacku ale vysokym, snad ve vsem co se da a pokazdy se dopekl jak ma. super, super, super.......:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Drtikol: Drtikole, moc děkuji, těší mě to:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana: Jani, dává se tam jen ten prášek:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo