Andělsky nadýchaný perník

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.

Poznámka od kuchařky

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou nebo džemem. i krém je dobrý, Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám! Občas do něho dávám sezonní čerstvé ovoce meruňky, nebo broskve nakrájené na kousky.

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží, abyste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Komentáře k receptu Andělsky nadýchaný perník

  • Annnn Annnn

    Výborná poleva
    3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
    Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
    zchladne přidat zakysanou smetanu.
    A.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: ;-)Vieš, keď už si dám tú prácu s pečením, tak urobím aj kvalitnú a chutnú polevu. A tento koláčik, si to zaslúži.:-* Teda keď stihnem tú polevu včas! ;-( Naposledy som tak piekla biskupský chlebíček, polevu som mala na celý chlebíček a ......... polovica mi zmizla. ;-) No! Predvčerom, mi niekto zmrzačil štrúdlik, odrezal mu obidve pätičky, ešte horúce, 5 min. boli von z trúby:-!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Ja tiež nemám problém s polevou z obchodu...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: jestli to není proto, že v surovinách je napsáno - 1 čokoládová poleva - :-?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bibinka: To video naštve, ani pořádnou polevu, ten kuchtík neudělal, plácá to tam z pytlíku :-!:-//

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Terezka Earane: Terezko, děláš to dobře, patří tam jak perníkový tak normální prášek do pečiva.:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Pekla jsem včera, pro dva žabožrouty, to ještě nikdy nepapali. :-O Koukali na to a pranic se jim to nelíbilo, nebylo to tak nazdobené, jako u nich v cukrárně, tak jeden okusil, abych se neurazila a pak nemohl přestat jíst. Když to viděl, ten druhý zbabělejší , tak
    se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek. :-D

    Odpovědět

  • Hania932 Hania932

    Místo čokoládového jsem dala karamelový pudink a je to taky skvělé:yes:

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    nejlepší perník, co jsem kdy jedla <3 naše děti se po něm můžou utlouct :-8:yes:

    Odpovědět

  • Petulina95 Petulina95

    Nejlepší perník.. <3 muž by ho jedl nejradši každý týden a peču ho i pro kamarádovu rodinu.. dekuji a dovolila jsem si přidat foto..

    Odpovědět

  • lenina lenina

    Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme <3<3<3

    Odpovědět

  • Terezka Earane Terezka Earane

    Ahoj, perník je výborný, už ho peču poněkolikáté. Nicméně uvědomila jsem si, že do něj vždy dávám kypřicí prášek do pečiva i kypřicí prášek do perníku. Je to tak správně nebo stačí perníkové koření? Děkuji za odpověď a všem přeji dobrou chuť :-):yes:

    Odpovědět

  • Lucienne94 Lucienne94

    Opravdu výborný pernik. :yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Z poloviční dávky do koláčové formy.Půlka jen tak, druhá se sušenými švestkami a kešu.Nadýchaná a voňavá rychlovka :-D Určitě brzy zopakuji :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    pohoda.b@post.cz: Tento je NADYCHANY! Zadna buchta!;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 23 46 68 90

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu