Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1209 názorů

5665

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 665 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 995 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Bára: Báro, to mě vážně těší a děkuji :yes:

    Odpovědět

  • Bára Bára(neregistrovaná)

    Perník jsem pekla, je nejlepší, co jsem kdy jedla! Dokonce jsem teď těsto použila na borůvkové muffiny, a jsou taktéž vynikající, nadýchané, mokré, prostě recept za 1* :-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Renata: Renatko, z toho nebuďte smutná, mě je to také líto, že se ne úplně perník povedl. Pročtěte si komentáře, někomu se to také stalo a myslím, že to může být třeba moukou, nebo jinou surovinou, nebo že se nesmíchá zvlášť tekuté a pevné suroviny atd. Až uděláte podruhé, třeba se povede, vždyť ho dělalo spousty lidí a byl báječný. Jestli se Vám zdál suchý, tak ho příště promažte nějakým džemem, nebo krémem......já myslím, že to vychytáte:yes:

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Já jsem se na něj tolik těšila, udělala přesně všechno tak, jak je v receptu, je chuťově dobrý, hodně vyběhl- tak to díky těm 2 peč.práškům, ale nebýt té polevy, tak je suchý, strašně se drobí.... To mě tak mrzí.... Ani troubu jsem neotvírala, těsto bylo přiměřené konzistence, tak nevím, kde jsem udělala chybu.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    HanzWayne: Děkuji a jsem moc ráda, že chutnal :yes:

    Odpovědět

  • HanzWayne HanzWayne

    Vybornej recept :) dneska sem ho pekl a super :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pavla: Pavlo, jsem moc ráda, že tak chutnal :yes:

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Naprosto luxusní perník, díky za recept! Lepší jsem ještě nejedla. Návštěva i muž byli velmi spokojeni <3 . Dělala jsem přesně podle receptu a byl dostatečně vysoko :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jituna: to mě vždycky moc potěší-děkuji ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jituna Jituna

    Perník jsem dělala několikrát a je výborný!!:yes:

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Že začátku jsem byla maličko skeptická prze co si nenavážím přesně podle váhy tak si nejsem jistá že to bude vypadat tak jak má. Ale zkusila jsem to přesně podle receptu a jsem nadšená. Děkuji za báječný recept<3 :-K :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    xvitko13: smíchám sypké, tekuté naliji doprostřed a prošlehám vše 2 min metličkama - někdy ani nepatlám šlehač a promíchám to normálně metlou v ruce - a dávám jen ten prášek do perníku:-), jinak když ho nemám, taky dávám normální prášek a perníkové koření, takže tím by to být nemělo

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    xvitko13: tak nějak, sypké suroviny smíchám vařečkou a mokré metličkou a ty mokré pak vliji do sypkých surovin a smíchám vařečkou. A možná by to nechtělo otevírat troubu. A také dávám 1 kypřící prášek do pečiva a 1 prášek do perníku. A už musím přestat, fušuju Bibince do řemesla.:-p;-)
    Nebojte, ono se to povede, zkuste to podruhé.:yes: Držím pěsti.

    Odpovědět

  • xvitko13 xvitko13

    MarcelaPa: A ještě se ujistím, ty tekuté ingredience (mléko, vejce, olej, med) rozšleháte ručním šlehačem, ty sypké (mouka, cukr..) jen třeba lžící a pak to vše spojíte např. vařečkou nebo opět šlehačem šleháte? Děkuji, ale opravdu by mě zajímalo, kde se stala chyba. Perník tu sice máme, jíme ho, ale není to ono, když je zdrclý namísto nadýchaného... :-(

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Lenunka: já vím, xvitko13 dala 1 prášek do pečiva a perníkové koření, ale v receptu je 1 prášek do pečiva a 1 prášek do perníku. Perník peču podle receptu již několik let a je vždy vynikající.

    Odpovědět

1 2 3 21 41 61 81

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: perník perník recept recept na perník recept perník perník na plech recepty perník perník recepty recepty na perník nejlepší perník výborný perník domácí perník na plech dobrý perník domácí perník top recepty perník buchta perník perníky pernik buchta vynikající perník vlacny pernik čokoládový perník

Zapomněl/a jsem heslo