Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1135 názorů

5615

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 615 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 247 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • Valis Valis

    Luxusní..... <3

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Výborný!Také už dělám jen tenhle!Děkuju!:-8

    Odpovědět

  • scottpa scottpa

    Přidávám bodík, ačkoliv jsem neměla čokoládový pudink a dala jsem vanilkový, perník byl naprosto luxusní :-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lena: Leni, to jsem ráda, potěšilo mě to:yes:

    Odpovědět

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    Toš "andělský perník" sem dnes upekla už po několikátý a je opět parádně nadýchanej a jemnej. Prostě fantastíko! Žádnej jinej už víc jak půl roku nepeču. :-Q

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eliška: Eliško, tak to mám radost, že tak chutnal :yes:

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Moc děkuji za odpověď, máte pravdu - perník už jsem měla upečený, sice s perníkovým kořením, ale každý se oblizoval i tak :-D kolegyně v práci ho jedly ještě 3. den a nemohly si ho vynachválit jak byl vláčný :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    miruse a Siryno: moc děkuji za pochvalu perníku a mám radost, že chutná :yes:;-)

    Odpovědět

  • miruse miruse

    Výborný perník :yes::-8

    Odpovědět

  • Siryna Siryna

    Děkuji za recept skvělého perníku. Tet to je náš oblíbený recept.:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eliška: Eliško, perník už máte určitě upečený, ale dává se kypřící prášek do perníku, ale nemusí se dát a jistí vám to pr.do pečiva, jen ty 2 prášky ho udělají vyšší;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Dobrý den, chystám se péct Váš perník a jen jsem znejistila u prášku do perníku, myslíte tím kypřící prášek do perníku nebo perníkové koření? Zatím jsem totiž používala do všech perníků právě perníkové koření. Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Výborný, trochu jsem ho vylepšila, dala jsem půl hrnku třinového cukru a půl hrnku medu. místo prdopeče lžičku sody. Mňamózní: :-Q:-Q:-Q

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Perník jsem pekla v sobotu. Ještě v pondělí jsme ho měli k snídani a je opravdu krásně nadýchaný. Asi nejlepší jaký jsem jedla. Doporučuji všem. Díky:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Romario+Dagmar+ZDENKO, děkuji za chválu perníku, moc jste mě potěšili a já mám radost a jsem spokojená, že vám tak chutná a že u vás určitě zdomácní :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo