Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1056 názorů

5538
Recept si zatím oblíbilo 538 kuchařů

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
Nyní v akci
1 hrnek oleje
Nyní v akci
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 538 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 397 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • Anet Anet(neregistrovaný)

    Prosím Vás, pro mé ujisteni. Vy date do testa povidla, jen ten prasek pudinkovej i skorici a i ty orisky? Moc dekuji

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Zuzka: Zuzko děkuji, jsem potěšená :yes:

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Nejlepší perník na světě <3. Jiný už nedělám. Dělala jsem ho xkrát a pokaždé je stejně dokonalý. Díky za zveřejnění a chvála babičce :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Gabiak 91: Gabi, ne,ne, džem přijde do těsta, na promazání pokud budeš chtít dáš další:yes:

    Odpovědět

  • Gabiak 91 Gabiak 91(neregistrovaný)

    Ten džem teda do vnútra nejde.......je tam len uvedený pre prípad že by som ho chcela dať navrch?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana: Jani, tak to mě těší a děkuji:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Toto je ten nejlepsi pernik,ktery jsem jedla :-) .ohlasy u rodiny jsou vsechny pozitivni.dekuji za recept. :-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Veronika: Verunko děkuji a dietu vem pro tentokrát čert :-D:yes:

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    naprosto bezkonkurenční perník.To je něco na moji dietu :-)

    Odpovědět

  • Berta-zahradnice Berta-zahradnice

    Janka: Já dávám 2x kypřící prášek a perníkové koření :)

    Odpovědět

  • Dasha Dasha(neregistrovaná)

    Už je v troubě, tak se těším jestli se mi také povede ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    kaculinka00: jsem ráda, že jsi s chutí perníku spokojená:yes: a vítám Tě jako novou v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí;-)

    Odpovědět

  • kaculinka00 kaculinka00

    díky za recept, super perník:yes::-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Bibinka: Ale Simonka nepíše, že sa dáva aj jedno aj druhé. Píše, že sa pridáva prášok do perníku, ktorý je kypriaci a má už perníkovú vôňu.
    Ono netreba obe veci, len tan prášok do perníka, obyčajný kypriaci už nie.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simonko, děkuji za suplování a radu:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo