Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1168 názorů

5633

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 633 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 883 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Geiss: děkuji :yes:

    Odpovědět

  • Geiss Geiss

    Zatím nejlepší perník... :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Klára: Klárko, je to celkem jedno a nic se nestane, tak buď dobře promíchej, nebo prošlehej na pomalejší chod ;-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Ahojte :-) mám takový menší dotaz :-) jsem začátečnice 15 let:-D tu tekou směs přidám do té sypké a jen zamíchám? Nebo musím pak vše vyšlehat mixerem. Děkuji Klára :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Meggi: Meggi, děkuji za odborný výklad:yes:

    Odpovědět

  • Meggi Meggi(neregistrovaný)

    Fiiiha,koukam,u ceho se cesky narod dokaze tak detinsky pohadat:-O Jako v materske skolce:-D

    Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu:-D Patrat k cemu nehodlam,to necham na jine rejpalky:-8 -nactilete asi?
    Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka:-D Jde jen o recept,sikovne ruce,kapku te cukrarske zkusennosti a selsky rozum.Taky kazda mouka jinak prijma tekutiny,takze nekdy davam i vice mleka.Premyslet;-)Jde jen o peceni,a ne o zivot.A kdyz nejde o zivot,tak jde o...nic:-D;-)Komu nesmakuje,at ho nepece a najde jiny ,misyo psani nesmyslu a urazeni jinych,snad Vam neni nact..Kdyz kuknete recepty na perniky,je to vzdy skoro stejny.:-K Za mne bodiik:-K:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lenunka: Lenunko, povedl se krásně a máš ho ozdobený zimě:-8:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    paráda. dovoluji si přidat bodík a foto:-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pavla Šedová : To jsem moc ráda:yes:

    Odpovědět

  • Pavla Šedová Pavla Šedová (neregistrovaný)

    Tak jsem dělala s vanilkovým pudinkem. Byl luxusní, jen se po něm zaprášilo. Určitě budu dělat znovu. :yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Též jsem vyzkoušela a už nebudu dělat jiný.Udělala jsem večer a do rána zůstali pouze 2 kousky.Je luxusni,a dnes budu dělat znovu

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pavla Šedová : Pavlo, můžete,má to tutéž úlohu, je nemusí být tak tmavý...:yes:

    Kacka19: Kačko, pokusit se můžete, al nemám s tím zkušenost bude to v každém případě jiný perník, ale šlo by dát alespoň Vrchovatou lžíci solamylu, aby se perník nedrobil;-)

    Odpovědět

  • Pavla Šedová Pavla Šedová (neregistrovaný)

    Dobrý den, můžu použít vanilkový puding?

    Odpovědět

  • Kacka19 Kacka19(neregistrovaný)

    Dobry den, vadí kdyz perník udelam bez pudinku? Dekuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Miroslav: p. Miroslave, tak krásný a citově dokonalý komentář jsem ještě nikdy pod receptem nedostala a já Vám za něj velmi děkuji:yes: Jste určitě citliví člověk s dobrým srdcem a Vy jste mi rozzářil celý dnešní den, byť je špatné počasí-děkuji:yes: Naše babičky byly výborné kuchařinky a tak jsem ráda, že jsem Vám oživila vzpomínky na Vaší babičku a to mě těší:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo