Andělsky nadýchaný perník

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 1235 názorů

5684

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 684 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty a ta ho má od babičky,dál nevím.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží aby jste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 689 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělsky nadýchaný perník

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dajda: Jsem ráda, že měl perník úspěch a chutnal-díky :yes::-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    misaabc: Musím se k tomuto hodnocení přidat. Včera jsem ho konečně vyzkoušela, a to na větším množství strávníků, kteří nešetřili chválou.:-K Promazat zavařeninou by se určitě dalo, viděla bych to na nějakou méně sladkou jahodovou, ale jak píše autorka, rozhodně to není nezbytné. :yes:

    Odpovědět

  • misaabc misaabc

    Perník je vážně úžasný....peču ho ve vegan variantě bez vajec a s ovesným mlékem a je opravdu luxusní :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petuna: Petunko, tak to mám radost a těší mě to:yes::-K

    Odpovědět

  • Petuna Petuna

    Tento perník jsem dělala již po třetí a vždy je lepší a lepší ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    rori86: Rori, jsem moc ráda, že perník u Vás zdomácněl a děkuji, že jste ho upekla a vybrala si ho :yes:;-)

    Odpovědět

  • rori86 rori86

    Tenhle perník je úžasný,báječný prostě dokonalý.
    Perník mi nikdy nechutnal,byla to vždycky suchá,vyschlá a nizounká placka.
    Je to to už nějaký ten rok dozadu co jsem brouzdala netem a náhodou narazila na tento recept.Rozhodla jsem se ho vyzkoušet.
    Přesto že jsem si u pečení přišla jak pejsek a kočička (pudink,marmoška,2 kypřidla...),výsledkem jsem byla nadšená.Všem nám moc chutnal,od té doby jiný nepeču.Moc děkuji za recept.Perník je vážně božský a anďelsky nadýchaný....:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    besom: Besom, mám radost, že perník chutnal :yes: a děkuji, že jsi:-K ho vyzkoušela

    Odpovědět

  • besom besom

    Dělala jsem perník prvně a měla jsem strach, aby nebyl suchý, ale tenhle recept je perfektní. Byl výborný, nadýchaný a chutnal i našim chlapům, kteří jinak nejí nic, v čem není krém. I tchyně ho chválila, takže za mě :yes: Místo prášku do perníku jsem dala ještě jeden prášek do pečiva a vrchovatou lžičku perníkového koření.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    mata3636: děkuji za vysvětlení:yes:

    kollerka: Ano, dávají se oba prášky, jak do perníku, tak do pečiva a ať se povede:-K

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    kollerka: nie, nie, kypriaci prášok do perníka nie je len korenie. do tohto receptu treba obidva - aj kypriaci do perníka, aj klasický prášok do pečiva

    Odpovědět

  • kollerka kollerka

    Dobrý den, moc prosím o radu....opravdu dávat dva kypřící prášky?? Není to moc? Nebo je tím práškem do perníku myšleno jen koření do perníku na ochucení?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana: Jani, to mě těší :yes: Já také jiný nedělám, zrovna se včera dojedl:-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dělala jsem perník již dvakrát. Poprvé byl chuťově dobrý,ale suchý a drobivý. Přemýšlela jsem,čím by to mohlo být a napadlo mě,že jsem jej v troubě nechala dlouho.
    Na druhý pokus jsem perník pekla kratší dobu a byl vláčnější. <3 Moc děkujeme za recept, jiný už dělat nebudu, přítelovi moc chutná. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Katka: Katko, děkuji za krásné ocenění receptu, moc mě to potěšilo :yes::-K

    Odpovědět

1 2 3 22 42 63 83

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: perník perník recept recept na perník perník na plech recept perník domácí perník na plech nejlepší domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník perník recepty pernik na plech recept recepty na perník výborný perník domácí perník top recepty perník dobrý perník buchta perník pernik buchta vlacny pernik perníky

Zapomněl/a jsem heslo