Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 20:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Heli98

27. 11. 2021 20:28

Super klasický perník, lepší recept jsem neměla. Na video jsem nekoukala, dle doporučení z předchozích komentářů. Pekla jsem na 185 stupňů a protože jsem měla menší a vyšší pekáček, pekla jsem o chvíli déle než 40 min (kontrola špejlí). Dávám 5* :-K

Anetice

12. 9. 2021 21:06

Dlouho jsem hledala dobrej recept na perník. Pokud váháte mezi více recepty, určitě zvolte tenhle. Naprosto bezkonkurenční.

Danielka31

30. 8. 2021 20:10

Na kolik se péče? Prosím

HankaR.

11. 7. 2021 13:41

Vynikající recept :yes: Dávám do oblíbených <3

Annnn

11. 5. 2021 18:13

Výborná poleva
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.

Veronika.Hrozna

6. 5. 2021 13:24

magdalenka: ;-)Vieš, keď už si dám tú prácu s pečením, tak urobím aj kvalitnú a chutnú polevu. A tento koláčik, si to zaslúži.:-* Teda keď stihnem tú polevu včas! ;-( Naposledy som tak piekla biskupský chlebíček, polevu som mala na celý chlebíček a ......... polovica mi zmizla. ;-) No! Predvčerom, mi niekto zmrzačil štrúdlik, odrezal mu obidve pätičky, ešte horúce, 5 min. boli von z trúby:-!

magdalenka

6. 5. 2021 12:05

Veronika.Hrozna: Ja tiež nemám problém s polevou z obchodu...

cathleen

6. 5. 2021 10:50

Veronika.Hrozna: jestli to není proto, že v surovinách je napsáno - 1 čokoládová poleva - :-?

Veronika.Hrozna

5. 5. 2021 20:29

Bibinka: To video naštve, ani pořádnou polevu, ten kuchtík neudělal, plácá to tam z pytlíku :-!:-//

Bibinka

5. 5. 2021 15:15

Terezka Earane: Terezko, děláš to dobře, patří tam jak perníkový tak normální prášek do pečiva.:yes:

Veronika.Hrozna

27. 4. 2021 18:08

Pekla jsem včera, pro dva žabožrouty, to ještě nikdy nepapali. :-O Koukali na to a pranic se jim to nelíbilo, nebylo to tak nazdobené, jako u nich v cukrárně, tak jeden okusil, abych se neurazila a pak nemohl přestat jíst. Když to viděl, ten druhý zbabělejší , tak
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek. :-D

Hania932

23. 4. 2021 10:56

Místo čokoládového jsem dala karamelový pudink a je to taky skvělé:yes:

Mutsynka

11. 3. 2021 18:45

nejlepší perník, co jsem kdy jedla <3 naše děti se po něm můžou utlouct :-8:yes:

Petulina95

24. 2. 2021 20:15

Nejlepší perník.. <3 muž by ho jedl nejradši každý týden a peču ho i pro kamarádovu rodinu.. dekuji a dovolila jsem si přidat foto..

lenina

13. 2. 2021 14:59

Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme <3<3<3

1 2 3 4 23 46 68 90

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq