

Cannelloni plněné mletým masem
Suroviny
- 600 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
- 2 plechovky loupaných rajčat
- 250 g těstovin cannelloni
- 1 smetana 33%
- 2 menší cibule
- 40 g strouhaný parmezán
- olivový olej
- kousek másla na vymazání pekáčku
- oregáno
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno.
Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky.
Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát.
Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro).
V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický).
Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem zveřejnila již na svém blogu, ale pro lepší viditelnost ho přidávám i tady :-) Snad bude chutnat
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cannelloni plněné mletým masem
-
Cannelloni dělám ráda,ale zalévám je špenátem a strouhaným sýrem.Ovšem ne každý má rád špenát...
-
kikicha: Přesně jste vystihla moje pocity z tohoto jídla
-
Zdravím Dajens, dnes jsem je vyzkoušela a jsme všichni nadšený
Jako teda vážně nemají chybu!!! Díky za super recept
-
Dobrý den, musím poslat bod, dnes jsem je vařila úplně poprvé a bylo to vážně super takže děkuju za tento recept. Budu to vařit častěji
-
Ivana79 --- velmi mě těší, že chutnalo. Jednou jsem dělala podobně i lasagne a moc chutnalo.
-
Dnes som robila cannelloni tiež prvý krát a v takejto úprave nám moc chutili
Nemám moc rada bešamel a takto to bolo tiež moc šťavnaté a chutné
+12
-
díky,kouknu ještě jsem na ně nenarazila,ale těstoviny máme rádi moc
-
boda: V každém supermarketu mezi těstovinami.
-
kde se dají sehnat canelonni
-
Už se to peče,už se to smaží
-
Magdula, pecu asi 45 min.,ale na nizsi teplotu. Az ke konci pridam stupne, dokud se neudela svetla kurcicka. Pak vypnu a vyndam. Nechte je v pekacku jeste trochu (asi 10 min).Pak teprve servirujte.
-
Magďula: Canneloni peču do té doby, než jsou na povrchu zlatavé, prozradí to i okraje pekáčku, které začnou trošku tmavnout. Je dobré zkusit nožem, jestli jsou již těstoviny měkké - odhaduji dobu pečení tak 30 min.
-
Zkouším dnes poprvé, snad se vydaří
Jen jsem nikde nenašla pro mě dost zásadní věc a to jak dlouho mám péci?? -
Naprosto vynikající jídlo. Lepší nežli lasagne, mnohem jemnější. Díky za recept.
-
Toto je můj oblíbený recept. Ta šlehačka je na tom nejlepší!