Cannelloni plněné mletým masem

dajens Kuchařka: dajens

Mleté maso 27 názorů

Suroviny

600 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
2 plechovky loupaných rajčat
250 g těstovin cannelloni
1 smetana 33%
2 menší cibule
40 g strouhaný parmezán
olivový olej
kousek másla na vymazání pekáčku
oregáno
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno.

  2. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky.

  3. Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát.

  4. Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro).

  5. V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický).

  6. Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.

Poznámka

Tento recept jsem zveřejnila již na svém blogu, ale pro lepší viditelnost ho přidávám i tady :-) Snad bude chutnat

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cannelloni plněné mletým masem

  • alena alena(neregistrovaná)

    Cannelloni dělám ráda,ale zalévám je špenátem a strouhaným sýrem.Ovšem ne každý má rád špenát... :-D :yes:

    Odpovědět

  • matysekkol matysekkol

    kikicha: Přesně jste vystihla moje pocity z tohoto jídla :-*:-*:-*

    Odpovědět

  • matysekkol matysekkol

    Zdravím Dajens, dnes jsem je vyzkoušela a jsme všichni nadšený:-))Jako teda vážně nemají chybu!!! Díky za super recept :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Antonie Antonie (neregistrovaný)

    Dobrý den, musím poslat bod, dnes jsem je vařila úplně poprvé a bylo to vážně super takže děkuju za tento recept. Budu to vařit častěji :-))

    Odpovědět

  • dajens dajens(autorka receptu)

    Ivana79 --- velmi mě těší, že chutnalo. Jednou jsem dělala podobně i lasagne a moc chutnalo. :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes som robila cannelloni tiež prvý krát a v takejto úprave nám moc chutili :-p:yes: Nemám moc rada bešamel a takto to bolo tiež moc šťavnaté a chutné;-)+12:yes:

    Odpovědět

  • doda doda(neregistrovaná)

    díky,kouknu ještě jsem na ně nenarazila,ale těstoviny máme rádi moc:yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    boda: V každém supermarketu mezi těstovinami. ;-):-))

    Odpovědět

  • boda boda(neregistrovaná)

    kde se dají sehnat canelonni

    Odpovědět

  • Andrtálka Andrtálka(neregistrovaná)

    Už se to peče,už se to smaží :-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Magdula, pecu asi 45 min.,ale na nizsi teplotu. Az ke konci pridam stupne, dokud se neudela svetla kurcicka. Pak vypnu a vyndam. Nechte je v pekacku jeste trochu (asi 10 min).Pak teprve servirujte.

    Odpovědět

  • dajens dajens(autorka receptu)

    Magďula: Canneloni peču do té doby, než jsou na povrchu zlatavé, prozradí to i okraje pekáčku, které začnou trošku tmavnout. Je dobré zkusit nožem, jestli jsou již těstoviny měkké - odhaduji dobu pečení tak 30 min.

    Odpovědět

  • Magďula Magďula(neregistrovaná)

    Zkouším dnes poprvé, snad se vydaří :-)
    Jen jsem nikde nenašla pro mě dost zásadní věc a to jak dlouho mám péci??;-(

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    Naprosto vynikající jídlo. Lepší nežli lasagne, mnohem jemnější. Díky za recept.

    Odpovědět

  • výkona výkona(neregistrovaná)

    Toto je můj oblíbený recept. Ta šlehačka je na tom nejlepší!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cannelloni caneloni cannelloni recept caneloni plnene masem testoviny plnené mletým masem plnene caneloni plněné těstoviny mletým masem canelloni s mletým masem caneloni plněné canelloni s masem caneloni plněné mletým masem caneloni recept plněné caneloni recept plněné canelony canelony plněné canelloni cannelloni recepty canneloni s mletým masem canelloni recepty cannelloni

Zapomněl/a jsem heslo