Nutriční hodnoty (Jablečný závin II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 6 178 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
Tuky | 61,57 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 27,57 g |
–– polynenasycené | 14,43 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 187,11 g |
– cukry | 15,81 g |
––– laktóza | 3,31 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
4-5 lžic 4-5 lžic teplého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 67.5 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80 g 80 g rostlinného tuku | Margarín | 80 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
jablka | Jablko čerstvé | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
skořice (nebo skořicový cukr) | Skořice ceylonská | |
rozinky | Rozinky | |
ořechy | Vlašské ořechy | |
olej na vymazání plechu | Olej řepkový | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |