Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečný závin II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie6 178 kJ /
1 476 kcal
Bílkoviny39,73 g
– z toho živočišné bílkoviny10,98 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,75 g
Tuky61,57 g
– nasycené15,50 g
– nenasycené42,00 g
–– mononenasycené27,57 g
–– polynenasycené14,43 g
––– omega 31,08 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy187,11 g
– cukry15,81 g
––– laktóza3,31 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
4-5 lžic 4-5 lžic teplého mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 67.5 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
80 g 80 g rostlinného tuku Margarín 80 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 lžíce 2 lžíce octa Ocet lihový 30 ml
jablka Jablko čerstvé
strouhanka Strouhanka pšeničná
cukr krupice Cukr bílý
vanilkový cukr Cukr vanilkový
skořice (nebo skořicový cukr) Skořice ceylonská
rozinky Rozinky
ořechy Vlašské ořechy
olej na vymazání plechu Olej řepkový
hrubá mouka na vysypání plechu Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.