Nutriční hodnoty (Hrníčkový makovec s bílou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 27 340 kJ / 6 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
| Tuky | 255,47 g |
| – nasycené | 26,27 g |
| – nenasycené | 200,19 g |
| –– mononenasycené | 104,11 g |
| –– polynenasycené | 96,08 g |
| ––– omega 3 | 10,97 g |
| Vláknina | 52,50 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 581 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 903,31 g |
| – cukry | 485,29 g |
| ––– laktóza | 21,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek nemletého máku | Mák modrý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |