Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky s vaječným koňakem

Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme řízným vaječným likérem a celé je pak doslova vykoupeme v čokoládě.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 365 min Doba přípravy: 320 min Doba tepelné úpravy: 45 min

365 min (320 min příprava + 45 min tepelná úprava)

25. 8. 2019 13:32

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Nutriční hodnoty

Energie46 276 kJ / 11 060 kcal
Bílkoviny128,13 g
Tuky615,49 g
Vláknina79,06 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,52 g
Sůl2,89 g
Sacharidy1 107,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 8. 2020 18:38

Blanka Fenclova: recept je vyborny a spicky k sezrani!

Blanka Fenclova Blanka Fenclova

23. 8. 2020 17:57

Recept je super jen jsem si ulehčila práci, a piškoty koupila :-)Chtěla jsem vložit foto k tomuto komentáři ale bohužel mi to nejde :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 4. 2020 11:39

Mireli: Byla to fuška. Semo tamo, nějaký koňak vytekl, než jsem zaplácla dírku v krému. Semo tamo, se nějaký vypečený piškot, ke své škodě napil vaječňáku, jistě ho bolí hlava doteď, pač sem do něj přidala 2 dcl. skvělého rumu z Rakous! Aby to mělo chuť, tak jsem přidala do vanilkového pudinku vanilkový lusk. Ale nejhorší, bylo koupání v čokoládě, hezky po jednom, namydlit, opláchnot a nechat odtéct........:-D:-D:-D:-D:-D

Mireli Mireli

24. 4. 2020 19:43

Veronika.Hrozna: Jsem ráda, že se našel někdo, kdo recept vyzkoušel. Zároveň děkuji za zaslané foto. Tento zákusek a celkově jeho tvorba je plná záludností, jste odvážná, že jste se do něj pustila. Pobavila jste mě, svými přirovnáními k jeho tvorbě. :-D Musíte být veselá osoba. Výsledek možná není jako od cukráře, ale oceňuji Vaši snahu.:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2020 17:52

Mireli: Krém velmi dobrý , těsto také ! Celkově s troškou fantazie uděláno a ofoceno. Zákusek je skvostný, ale není od profíka, tak promiň za to foto!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2020 11:57

Veronika.Hrozna: Dneska zkouším recept. Ten pudink s tou čokoškou, to je "hmota"! :-O To vypadalo, jako něco, v čem váleli , čarodějnice, před uložením do peřin! :-D :-D:-D Krém se chladí, aby nebyl moc řídký ! Udělám polevu, namažu upečené piškoty a budu zkoušet udělat špičky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 4. 2020 19:14

Mireli: Moc děkuji za odpověď. Heru máslovou mám v mrazáku vždycky. :yes:

Mireli Mireli

19. 4. 2020 19:09

Veronika.Hrozna: Může být Hera nebo třeba Stela cukrářská s máslovou příchutí.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 4. 2020 18:20

Mireli: Chci tvůj recept realizovat a nevím jaký margarín na to použít ?

Mireli Mireli

10. 9. 2019 18:50

srettka: Poprvé jsem máslo použila, vždy mu dávám přednost, ale byl to docela boj nastříkat. Nechtěly držet tvar, proto jsem po druhé použila margarín alespoň s máslovou příchutí, a šlo to dobře.

mika59 mika59

9. 9. 2019 20:23

Lenunka: :-D:-D:-D

Lenunka Lenunka

9. 9. 2019 20:05

mika59: :-D:-D:-D:-D jo :-K, jako hrobník, ten, když jsou brambory s rumem, se cpe jen omáčkou :-D:-D:-D (Šimek&Grossmann)

mika59 mika59

9. 9. 2019 19:26

casino: Tak to je škody..raději dám plnku.. bez špičky..:-D

casino casino

9. 9. 2019 18:18

srettka:
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar :-)
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku :-8:-):-D

Eja57 Eja57

9. 9. 2019 16:57

srettka: autorka možná upřesní, ale já si myslím, že margarin se chová jinak než máslo a že jeho použití má v receptu určitý význam...

Edit...jéééé...kukla jsem na Tvé portfolio dortů...tak to je můj příspěvek fakt mimo:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čokoládové likérové špičky likérové špičky recept špičky recept likérové spičky likérová špička recept recept na likérové špičky recept na špičky bombičky s vaječným koňakem špičky s válečným likerem likér do špiček řezy s vaječným koňakem likerové likérové špičky čokoládové špičky s s vaječným koňakem špičky s vaječným likérem v čokoládě vaječný likér do spicek recept bombičky s vaječným konakem čokoládové špičky s vaječným koňakem špičky s vaječný likerem recept na špičky recepty likérové likérové špičky

Suroviny: cukr krupice, bílek, žloutek, voda, mouka hladká, škrob bramborový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, čokoláda na vaření, kakao, margarín, likér vaječný, čokoláda na vaření, tuk 100%

TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkV7