Likérové špičky s vaječným koňakem
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme řízným vaječným likérem a celé je pak doslova vykoupeme v čokoládě.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 46 276 kJ / 11 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,13 g |
Tuky | 615,49 g |
Vláknina | 79,06 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 1 107,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2024 12:28
Tak za mě recept super. Na první pokus hromada chyb, ale pro příště už aspoň vím, čeho se vyvarovat. 😁 Doporučuju.
24. 8. 2020 19:38
Blanka Fenclova: recept je vyborny a spicky k sezrani!
23. 8. 2020 18:57
Recept je super jen jsem si ulehčila práci, a piškoty koupila Chtěla jsem vložit foto k tomuto komentáři ale bohužel mi to nejde
25. 4. 2020 12:39
Mireli: Byla to fuška. Semo tamo, nějaký koňak vytekl, než jsem zaplácla dírku v krému. Semo tamo, se nějaký vypečený piškot, ke své škodě napil vaječňáku, jistě ho bolí hlava doteď, pač sem do něj přidala 2 dcl. skvělého rumu z Rakous! Aby to mělo chuť, tak jsem přidala do vanilkového pudinku vanilkový lusk. Ale nejhorší, bylo koupání v čokoládě, hezky po jednom, namydlit, opláchnot a nechat odtéct........
24. 4. 2020 20:43
Veronika.Hrozna: Jsem ráda, že se našel někdo, kdo recept vyzkoušel. Zároveň děkuji za zaslané foto. Tento zákusek a celkově jeho tvorba je plná záludností, jste odvážná, že jste se do něj pustila. Pobavila jste mě, svými přirovnáními k jeho tvorbě. Musíte být veselá osoba. Výsledek možná není jako od cukráře, ale oceňuji Vaši snahu.
24. 4. 2020 18:52
Mireli: Krém velmi dobrý , těsto také ! Celkově s troškou fantazie uděláno a ofoceno. Zákusek je skvostný, ale není od profíka, tak promiň za to foto!
24. 4. 2020 12:57
Veronika.Hrozna: Dneska zkouším recept. Ten pudink s tou čokoškou, to je "hmota"! To vypadalo, jako něco, v čem váleli , čarodějnice, před uložením do peřin! Krém se chladí, aby nebyl moc řídký ! Udělám polevu, namažu upečené piškoty a budu zkoušet udělat špičky.
19. 4. 2020 20:14
Mireli: Moc děkuji za odpověď. Heru máslovou mám v mrazáku vždycky.
19. 4. 2020 20:09
Veronika.Hrozna: Může být Hera nebo třeba Stela cukrářská s máslovou příchutí.
19. 4. 2020 19:20
Mireli: Chci tvůj recept realizovat a nevím jaký margarín na to použít ?
10. 9. 2019 19:50
srettka: Poprvé jsem máslo použila, vždy mu dávám přednost, ale byl to docela boj nastříkat. Nechtěly držet tvar, proto jsem po druhé použila margarín alespoň s máslovou příchutí, a šlo to dobře.
9. 9. 2019 21:23
Lenunka:
9. 9. 2019 21:05
mika59: jo , jako hrobník, ten, když jsou brambory s rumem, se cpe jen omáčkou (Šimek&Grossmann)
9. 9. 2019 20:26
casino: Tak to je škody..raději dám plnku.. bez špičky..
9. 9. 2019 19:18
srettka:
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
20 retro dezertů: Moučníky z doby minulé, kterých se nevzdáme ani v současnosti
Domácí vaječný likér: Vyjde maximálně na 184 Kč na litr, pokud nakoupíte v akci, tak ještě méně. Příprava je snadná, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: čokoládové likérové špičky likérové špičky recept špičky recept likérové spičky likérová špička recept recept na likérové špičky recept na špičky bombičky s vaječným koňakem špičky s válečným likerem likér do špiček řezy s vaječným koňakem likerové likérové špičky čokoládové špičky s s vaječným koňakem špičky s vaječným likérem v čokoládě vaječný likér do spicek recept bombičky s vaječným konakem čokoládové špičky s vaječným koňakem špičky s vaječný likerem recept na špičky recepty likérové likérové špičky
Suroviny: cukr krupice, bílek, žloutek, voda, mouka hladká, škrob bramborový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, čokoláda na vaření, kakao, margarín, likér vaječný, čokoláda na vaření, tuk 100%
Likérové špičky s vaječným koňakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkV7
23 názorů