Nutriční hodnoty (Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 264 kJ / 2 692 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,45 g |
| Tuky | 122,69 g |
| – nasycené | 41,56 g |
| – nenasycené | 67,58 g |
| –– mononenasycené | 52,28 g |
| –– polynenasycené | 15,30 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 34,79 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,26 g |
| Sacharidy | 221,53 g |
| – cukry | 42,18 g |
| ––– laktóza | 10,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce koření do mletého masa | Provensálské koření | 22.5 g |
| 1 hrst 1 hrst strouhánky | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 6 6 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50-100 ml 50-100 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| naťová petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |