Nutriční hodnoty (Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 264 kJ / 2 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 131,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,45 g |
Tuky | 122,69 g |
– nasycené | 41,56 g |
– nenasycené | 67,58 g |
–– mononenasycené | 52,28 g |
–– polynenasycené | 15,30 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 34,79 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 221,53 g |
– cukry | 42,18 g |
––– laktóza | 10,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 kg 0,5 kg mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce koření do mletého masa | Provensálské koření | 22.5 g |
hrst hrst strouhánky | Strouhanka pšeničná | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
6 6 žampionů | Žampion čerstvý | |
olivový olej | Olej olivový | |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
máslo | Máslo kravské | |
0,5-1 dcl 0,5-1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
10 dkg 10 dkg strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek |