Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 21 270 kJ / 5 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 224,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,74 g |
| Tuky | 346,98 g |
| – nasycené | 215,14 g |
| – nenasycené | 131,25 g |
| –– mononenasycené | 41,91 g |
| –– polynenasycené | 89,34 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 15,47 g |
| Cholesterol | 67 mg |
| Sodík | 51,17 g |
| Sůl | 138,06 g |
| Sacharidy | 259,00 g |
| – cukry | 18,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1,5 l 1,5 l bujónu (vody + 1 bujónové kostky) | Bujón hovězí | 1500 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 5 plátků 5 plátků celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 nožičky 2 nožičky tenkých párků | Párek vepřový | 80 g |