Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské Dorayaki

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

27. 5. 2013 16:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 191 kJ / 1 002 kcal
Bílkoviny32,31 g
Tuky17,72 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy176,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept pochází z Japonska. Je jednoduchý na přípravdu a výhodný tím že ingredience najdeme i tady u nás.

Je velmi netypický, už tím že v něm není žádný tuk, ale kdo má rád cízi recepty a nové věci, měl by je aspoň jednou ochutnat.

Chuť je také zvláštní. Já osobně ji popsat nedokážu. :)

A náplň nemusí být jen jogurt. Můžete si vymyslet vlastní a dát si do toho co vám bude chutnat. Tátovi to třeba chutná jen tak bez ničeho. Je to čistě na vás. Tak dobrou chuť a snad bude chutnat! :)

PS: toto jídlo se dělá pouze na teflonove pánvi. Na jiné se tam to připálí. :) (stačí obyčejná jako máte na palačinky. ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michaelatrochtova

9. 1. 2021 15:01

opravdu dobrý recept, povedlo se☺️
děkuji

Šárka

31. 5. 2013 08:34

Tak já to znám jako slezské jídlo zvané "GIBKI PLACKI "- překlad rychlé placky a do těsta se nedává vajíčko,med ani cukr. To znamená,že těsto je vlastně mouka hladká a voda a peče se na tvz. blotně neboli plackoř a nevím přesně český název,ale je to kulatá kovová (dnes už i teflonová)plotýnka,která se dává na plyn.sporák, nechá se rozehřát a nalije se těsto, které opečeme z obou stran. Hotové můžeme polít máslem a pocukrovat, nebo potírat jogurtem, tvarohem a pod.

azeret azeret

29. 5. 2013 10:12

Oprava: Teplota oleje vlastně ne, když je to bez oleje, ale teplota pánve :-)

azeret azeret

29. 5. 2013 10:10

Špagetko - moc děkuji :-K Já ho navíc doma mám, ale necěděla jsem, že se s ním dá měřit i teplota oleje v pánvi na sporáku :-8 Tak super, co nejdřív se na tu dobrotu vrhnu :-D

spagetka spagetka

29. 5. 2013 09:41

azeret: Mám pro tebe radu - kup si teploměr do trouby, je to výborná věc, sama už ho mám cca 8 let, přesně ti to změří teplotu bez ohledu stupnice na termostatu:yes::yes::yes::yes:

azeret azeret

29. 5. 2013 09:38

Já se ptala právě proto, že je chci zkusit, recept mě zaujal ;-) Ale mám plynový sporák a nevím, jak odhadnout teplotu 130 stupňů, která je (dle textu) velice důležitá :-) No nic, prostě to nějak zkusím a snad v průběhu vychytám:-))

Majka8

28. 5. 2013 23:14

dávám bodík...chutnalo:yes::yes::yes:

Majka8

28. 5. 2013 23:13

jarda Kadic:Děláte chybu když neupečete,já dnes prubla a jsou fakt dobrý a taky mně chutnají jen samostatně bez jogurtu,můj chlap si je namazal džemem,on je trochu více na sladký a už se mně ptal,kdy je zase upeču,fakt dobrý....plotýnku jsem nastavila na 3tí stupeň a o.k.

tejaja tejaja (moderátorka)

28. 5. 2013 17:18

Jitkas: Jitka, díky za informácie;-)

Jitkas

28. 5. 2013 17:06

Dorayaki jsem ochutnala, dela je jedna moje kamaradka, miluje japonskou stravu. Chutnaji hodne "piskotove", jsou dobre. Kdyz se pecou,na te prvni strane jsou vzdy tmavsi. Musi se peci tak dlouho, dokud nahore nevidite malicke dirky a testo je na dotek tuzsi- tezko by se otacely. Pak se obrati a na te druhe strane se pecou uz jen chvilinku, jinak by se moc vysusily. Na te svetlejsi strane se pomazou (v Japonsku marmeladou z fazoli azuki) a prilepi se na ne dalsi, stale tou svetlou stranou. Ta orig. marmelada neni nic moc, takze radeji nejakou podle vasi chuti. Opravdu se pecou pomaleji. testo se rychle pali.

sara25

28. 5. 2013 16:42

tejaja: Tak by to mělo být na stejný způsob. Já sice plynový sporák nemám, ale myslím že problém v tom nebude. A kdyby se Ti to dělala na to 3,5 nebo 4 moc rychle a pálilo by se to tak prostě ještě teplotu uber. Nic na tom nezkazíš jest-li bude nižší, akorát se to bude dělat déle.:-K :-))

tejaja tejaja (moderátorka)

28. 5. 2013 16:36

sara25: a ak mám plynový sporák ? :-D;-)

sara25

28. 5. 2013 16:30

jarda Kadic, azeret: Já vás samozdřejmě nenutím vás to jídlo dělat nebo tak, takže jest-li si chcete nechat tajít chut tak prosím ;-), ale já to jsem dala tak, jak jsem to naučená a jak mě to učili mě. :-)Ke své elektrické troubě vím, že můžu nastavit teplotu od 1 až do 9. Dál nemůžu. Vím jakou teplotu to i má. U trouby se taky neptáte kolik má stupňu a více to, protože to tam máte sice napsaný, ale u sporáku je to podobný, ale kdo to samozdřejmě chce vědět :-), tak je to 3,5 někdy i 4.

jarda Kadic jarda Kadic

28. 5. 2013 16:01

Uazeret: hloupý dotaz to zas tak není,já mám teploměr taky jenom v autě,na pánvi ne.A tak si na toto jidlo nechám zajít chuť:-O

azeret azeret

28. 5. 2013 15:21

Mám dotaz - možná poněkud hloupý, tak se předem omlouvám: jak poznám, na kolik stupňů mám rozehřátou pánev? Předem moc děkuji za odpověď, ale fakt to nevím :-/ :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: japonské recepty japonské palačinky japonská jídla recepty japonské moučníky japonská jídla japonsky moučník japonské jídlo recepty japonské jídlo japonské placky japonský recept gibki placky recepty na japonská jídla japonské jídla japonske jidla recepty japonské jídlo recept gibki placki japonské sladké jídlo japonsky recepty japonske palacinky recept recept na japonské moučníky

Suroviny: vejce, cukr, med, soda jedlá, voda, mouka hladká, voda, jogurt

TopRecepty.cz

Japonské Dorayaki

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXYJ