Nutriční hodnoty (Krůtí kousky na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 587 kJ / 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 119,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,86 g |
| Tuky | 8,68 g |
| – nasycené | 3,71 g |
| – nenasycené | 4,15 g |
| –– mononenasycené | 2,19 g |
| –– polynenasycené | 1,96 g |
| ––– omega 3 | 1,09 g |
| Vláknina | 11,84 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 316 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 30,53 g |
| – cukry | 5,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg krůtích řízků nebo kuřecích řízků (prsních či stehenních) | Krůta prsa bez kůže | 500 g |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 dl 4 dl vývaru | Vývar masový | 400 ml |
| 2 dl 2 dl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |