Nutriční hodnoty (Závin s ořechovou nádivkou II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 130 kJ / 4 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,35 g |
Tuky | 231,69 g |
– nasycené | 61,98 g |
– nenasycené | 141,29 g |
–– mononenasycené | 38,60 g |
–– polynenasycené | 102,70 g |
––– omega 3 | 16,64 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 695 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 557,41 g |
– cukry | 188,76 g |
––– laktóza | 5,31 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
35 g 35 g cukru | Cukr bílý | 35 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/8 l 1/8 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
tlučená vanilka | Vanilkové lusky | |
citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1/6 l 1/6 l vody | Voda | 166.6666716337204 ml |
120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
trochu trochu skořice | Skořice ceylonská | |
trochu trochu vanilky | Vanilkové lusky | |
1 1 utlučený hřebíček | Hřebíček | |
210 g 210 g strouhaných (mletých) vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 210 g |
strouhanka (nebo mleté piškoty, podle potřeby) | Strouhanka pšeničná |