Nutriční hodnoty (Závin s ořechovou nádivkou II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 130 kJ / 4 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,35 g |
| Tuky | 231,69 g |
| – nasycené | 61,98 g |
| – nenasycené | 141,29 g |
| –– mononenasycené | 38,60 g |
| –– polynenasycené | 102,70 g |
| ––– omega 3 | 16,64 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 695 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 557,41 g |
| – cukry | 188,76 g |
| ––– laktóza | 5,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 35 g 35 g cukru | Cukr bílý | 35 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/8 l 1/8 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| tlučená vanilka | Vanilkové lusky | |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/6 l 1/6 l vody | Voda | 166.6666716337204 ml |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| trochu trochu skořice | Skořice ceylonská | |
| trochu trochu vanilky | Vanilkové lusky | |
| 1 1 utlučený hřebíček | Hřebíček | |
| 210 g 210 g strouhaných (mletých) vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 210 g |
| strouhanka (nebo mleté piškoty, podle potřeby) | Strouhanka pšeničná |