Nutriční hodnoty (Vývar se sušenými houbami a smaženými sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 929 kJ / 1 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,13 g |
| Tuky | 74,21 g |
| – nasycené | 41,60 g |
| – nenasycené | 27,26 g |
| –– mononenasycené | 20,64 g |
| –– polynenasycené | 6,63 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 3,75 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 2,25 g |
| Sůl | 5,42 g |
| Sacharidy | 66,39 g |
| – cukry | 8,06 g |
| ––– laktóza | 1,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| zelená petrželka (nebo libeček) | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 75 g 75 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 75 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g plísňového sýra (např. Nivy) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
| olej na smažení | Olej řepkový |