Nutriční hodnoty (Vývar se sušenými houbami a smaženými sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 929 kJ / 1 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,13 g |
Tuky | 74,21 g |
– nasycené | 41,60 g |
– nenasycené | 27,26 g |
–– mononenasycené | 20,64 g |
–– polynenasycené | 6,63 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 2,25 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 66,39 g |
– cukry | 8,06 g |
––– laktóza | 1,59 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
zelená petrželka (nebo libeček) | Petržel nať čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
75 g 75 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 75 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g plísňového sýra (např. Nivy) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce sekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
olej na smažení | Olej řepkový |