

Polévka z lišek
Doba přípravy: 30 minut 4-6 porcí Polévky 14 názorů
Suroviny
- 250 g lišky obecné
- 2 kostky zeleninového bujonu Vitana Natur
- svazek mladé cibulky
- pažitka
- 100 g másla
- 1 mrkev
- 4 brambory
- sůl
- nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev.
Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně dusíme na másle.
Do hrnce nalijeme cca 2 litry vody s rozdrobenými kostkami zeleninového bujonu, 4 kuličky nového koření a na malé kostky nakrájené brambory.
Za občasného míchání cca po 30 minutách dochutíme pažitkou, oříškem másla a dle potřeby můžeme ještě osolit.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Polévka z lišek
-
Je to super recept,není marný polévku trochu "zaprášit".Hodí se k tomu i krutony....
-
Radka: .... rádo se stalo
-
Výtečná, jinou s kuřátky nedělám, nemá chybu! Děkuji za tento skvělý recept
-
... to jsem rád
-
Sklidil jsem s ní velký úspěch, díky.
-
Výborná polivčička
-
-
Polívka je výtečná, jen jsem ji kapku připepřil a je teda fakt super!!!! Máš pochvalu chlape!!!
-
No dneska jsem našel asi kilo lišek. vyzkouším ten tvůj recept a jestli to bude nepoživatelný, tak si mě nepřej!!!....
-
joo tak lišákovou polévečku, tu bych mohla mňám
-
Och Otto, to je nádhera!!
-
colombo, úžasně barevná kompozice...a lišky jsou výborné jak v polévce, tak v omáčce
-
Je krásná...
-
Ty provokatére
. Dostala jsem zprávu, že v Jizerkách kamarád našel nějakou lišku, takže se vyráží
(doufám, že nyslel houbu
). Jinak recept mňám