Nutriční hodnoty (Uzbecký plov (po česku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 577 kJ / 2 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,51 g |
| Tuky | 16,62 g |
| – nasycené | 8,98 g |
| – nenasycené | 6,44 g |
| –– mononenasycené | 2,09 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 41,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 465,05 g |
| – cukry | 45,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 kg masa na větší kostky | Vepřová kýta | |
| 1/2 kg 1/2 kg rýže | Rýže bílá | 500 g |
| 400 g 400 g mrkve na tenké nudličky | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 2 2 cibule nahrubo nakrájené | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 velká hlavička česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (zeleninového kuřecího k vepř hovězího k hov masu) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| oleje na pánev trochu více | Olej řepkový |