Nutriční hodnoty (Briošky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 331 kJ / 5 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,05 g |
| Tuky | 277,62 g |
| – nasycené | 158,26 g |
| – nenasycené | 102,77 g |
| –– mononenasycené | 87,17 g |
| –– polynenasycené | 15,61 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 22,86 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,11 g |
| Sacharidy | 569,82 g |
| – cukry | 123,48 g |
| ––– laktóza | 5,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 650 g 650 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 650 g |
| 275 g 275 g másla | Máslo kravské | 275 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 60 g 60 g moučkového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| cukrový rozvar (nemusí být) | Cukr bílý | |
| plátky mandlí (nemusí být) | Mandle loupané |