Nutriční hodnoty (Kmínová polévka - "vídeňská")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 704 kJ / 1 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,70 g |
| Tuky | 94,02 g |
| – nasycené | 51,91 g |
| – nenasycené | 36,61 g |
| –– mononenasycené | 31,99 g |
| –– polynenasycené | 4,63 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 12,15 g |
| Cholesterol | 748 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 39,77 g |
| – cukry | 2,22 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce celého kmínu | Kmín | 45 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 80-100 g 80-100 g másla | Máslo kravské | 90 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| petrželka (nebo libeček, pažitka) | Petržel nať čerstvá |