Nutriční hodnoty (Hovězí s perníkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 187 kJ / 1 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,67 g |
| Tuky | 9,38 g |
| – nasycené | 3,81 g |
| – nenasycené | 4,50 g |
| –– mononenasycené | 3,63 g |
| –– polynenasycené | 0,87 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 14,55 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 536 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 52,05 g |
| – cukry | 32,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 600 g |
| kousek kousek slaniny | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| asi 300 g asi 300 g kořenové zeleniny - mrkev, petržel, celer | Mrkev čerstvá | 300 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| bujón (nebo vývar) | Bujón hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
| asi 1-2 lžičky asi 1-2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 7.5 g |
| citron | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tmavá jíška (nebo strouhaný perník) | Jíška tmavá instantní |