

Krkovice na zelí
Suroviny
- sterilované zelí
- cibule
- česnek
- kmín
- pepř
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- sušenou petrželku
- libeček
- 2 dcl bílého vína
- plnotučná hořčice
- vepřová krkovice ( 4-5 plátků)
- hladká mouka na obalení
- sádlo
Postup přípravy receptu
Sterilizované zelí si nachystám do brutvanu (pekáče), vrstvu po celém dnu asi 3-4 cm, (kdo má rád i kysané je vynikající), do zelí přidám nadrobno cibuli, česnek, kmín, pepř, sůl, nové koření, bobkový list, sušenou petrželku a sušený libeček, trochu to promíchám načechrám a zalijem cca 2dl bílého vína (nejlepší je tramínem).
Maso, pořádný aspoň 2-3 široký fláky krkovičky trochu naklepu osolím, opepřím, potři plnotučnou hořčici, rozpálím pánev se sádlem, maso ještě protočím v mouce a zprudka opeču a naskládám na to zelí, přidám trošku cibule nahoru a dám péct do trouby až je krkovička měkká, ze začátku může být pekáč přikrytý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovice na zelí
-
vypadá to pěkně, dalal bych si
-
Je to mírně cítit vínem,opravdu jen mírně a moc dobré,šťavnaté
Manžel už si mlaská!!
-
ahoj, recept mne velmi zaujal a prave na něm pracuji
díky
-
zizala:
V Spanielsku je známe príslovie:
"Una imagen vale más que mil palabras",
co doslovne znamená:
"Jeden obraz stojí viac nez tisíc slov".
Inými slovami:
Jedna fotografia povie viac, nez tisíc slov. -
Jarku, také dělávám a je to dost dobré
, máš 7.bod
-
tejaja: Ale ano, to je jasné. Já jen chtěla říct, že rozumím Dajdě, když napsala, že to vypadá dobře. Nemusím mít většinou obrázek, abych si uměla představit výsledek
-
zizala: Jarka, s tým neurobíš nič, je nám to dané, 80% informácií prijímame zrakom
Všetci bez výnimky
-
Z ciziny: Většina lidí je založena spíš vizuálně než verbálně, ke své škodě. Já po přečtení taky většinou "vidím" výsledek svým vnitřním zrakem, stačí mi kvalitní text
-
super, to bych prubla
-
Dajda:
Dobře to nevypadá - schází fotografie. -
To vypadá dobře, ukládám.
-