Nutriční hodnoty (Hornický guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,54 g |
| Tuky | 10,53 g |
| – nasycené | 5,97 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 3,49 g |
| –– polynenasycené | 0,51 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 16,04 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,96 g |
| – cukry | 11,82 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 100 g 100 g hub (i mražených) | Hřib čerstvý | 100 g |
| červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 ostravská klobása nebo i jiná uzená klobása | Klobása | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| popřípadě hovězí vývar Vitana-(nemusí být) | Vývar hovězí | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový |