Nutriční hodnoty (Hornický guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,54 g |
Tuky | 10,53 g |
– nasycené | 5,97 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,49 g |
–– polynenasycené | 0,51 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 16,04 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 24,96 g |
– cukry | 11,82 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 250 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
100 g 100 g hub (i mražených) | Hřib čerstvý | 100 g |
červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
1 1 ostravská klobása nebo i jiná uzená klobása | Klobása | |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
popřípadě hovězí vývar Vitana-(nemusí být) | Vývar hovězí | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový |