Nutriční hodnoty (Květákovo-masákové dukáty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 935 kJ / 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,53 g |
| Tuky | 15,12 g |
| – nasycené | 3,64 g |
| – nenasycené | 7,00 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,67 g |
| Sacharidy | 3,65 g |
| – cukry | 0,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 2 2 větší hrsti hub (nejlépe masáky) | Hřib čerstvý | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 lahůdková cibulka celá | Cibulka jarní čerstvá | |
| trošku trošku smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 hrsti 2 hrsti jemné krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| 1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| strouhanka dle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |