Nutriční hodnoty (Květákovo-masákové dukáty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 935 kJ / 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,53 g |
Tuky | 15,12 g |
– nasycené | 3,64 g |
– nenasycené | 7,00 g |
–– mononenasycené | 5,60 g |
–– polynenasycené | 1,40 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,50 g |
Sůl | 8,67 g |
Sacharidy | 3,65 g |
– cukry | 0,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
2 2 větší hrsti hub (nejlépe masáky) | Hřib čerstvý | |
2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 lahůdková cibulka celá | Cibulka jarní čerstvá | |
trošku trošku smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | |
2 hrsti 2 hrsti jemné krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
strouhanka dle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
pažitka | Pažitka čerstvá |