Nutriční hodnoty (Bramborová musaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 765 kJ / 1 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,94 g |
| Tuky | 72,90 g |
| – nasycené | 31,48 g |
| – nenasycené | 29,40 g |
| –– mononenasycené | 25,23 g |
| –– polynenasycené | 4,17 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 22,45 g |
| Cholesterol | 969 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,07 g |
| Sacharidy | 131,90 g |
| – cukry | 40,66 g |
| ––– laktóza | 21,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa mix (hovězího, vepřového) | Vepřová plec | 500 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 200 ml 200 ml smetany (nebo zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 70 g 70 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 70 g |
| 10 10 brambor (na 2 vrstvy) | Brambor zimní | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| trochu trochu pórku | Pórek čerstvý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 37.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 větší hrst pažitky | Pažitka čerstvá | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| voda (dle potřeby) | Voda | |
| olej na restování | Olej řepkový |